Britance interesuje energetika, rudarstvo, poljoprivreda...
Foto: TANJUG

Predsednik Nikolić sa privrednicima sa Ostrva

Britance interesuje energetika, rudarstvo, poljoprivreda...

Društvo -
Srbija ima potencijal, vredne i obrazovane ljude, prirodna bogatstva i veliko poverenje prema Velikoj Britaniji kao investitoru, istakao je predsednik Nikolić

BEOGRAD - Srbija će nastojati da mirnim putem i dijalogom, pridržavajući se Ustava i u okviru svog teritorijalnog integriteta i suvereniteta, postane ravnopravan član evropske zajednice naroda, poručio je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić u razgovoru sa predsednikom Britansko-srpske Privredne komore Polom Džadžom.

Nikolić je istakao posvećenost evropskom putu Srbije, dodajući da će sasvim sigurno na tom putu biti većih i manjih izazova, saopšteno je iz njegovog kabineta. On je ocenio da je saradnja Srbije i Velike Britanije u oblasti ekonomije od vitalnog značaja za zemlju i dodao da će Srbija stvoriti uslove za privlačenje investicija, od pojednostavljenja propisa, iskorenjivanja korupcije, do poreskih olakšica."Srbija ima potencijal, vredne i obrazovane ljude, prirodna bogatstva i veliko poverenje prema Velikoj Britaniji kao investitoru", istakao je predsednik Nikolić i dodao da Srbija ceni napore koje Džadž ulaže kako bi se unapredili odnosi dve zemlje.

Predsednik Britansko-srpske Privredne komore je istakao da spoljnotrgovinska razmena Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva od 100 miliona funti nije mala, ali da ni izdaleka ne prati snagu ekonomija dve zemlje. Velika Britanija, prema njegovim rečima, pozdravlja reforme koje se sprovode u Srbiji. To je, kako je dodao, pozitivan signal investitorima.

Džadž je istakao da Britance naviše interesuje oblast energetike, rudarstva, poljoprivrede i farmaceutske industrije i dodao da postoje brojni projekti koji se bave unapređenjem proizvodnje prehrambenih proizvoda, smanjenjem otpada prilikom proizvodnje hrane i mogućnošću saradnje u domenu proizvodnje robnih marki za velike prodajne lance, kao što je "Tesko".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track