STAN NA DORĆOLU OD 11 KVADRATA, A WC U DVORIŠTU! A tek da vidite cenu! NEĆE VAM BITI DOBRO!
Foto: Kurir televizija

Za rubriku "verovali ili ne"

STAN NA DORĆOLU OD 11 KVADRATA, A WC U DVORIŠTU! A tek da vidite cenu! NEĆE VAM BITI DOBRO!

Društvo -

Kupovina stana u Beogradu, ali i u drugim mestima u Srbiji, postala je prava noćna mora. Ne zna se da li je teža situacija za one koji su se na taj korak već odlučili i uzeli bankarsku pozajmicu ili onima koji upravo traže svoj krov nad glavom. I jedni i drugi se suočavaju s posledicama zemljotresa na tržištu nekretninama.

Trenutno kao da je nebo granica kada je reč o ceni stanova i stambenih kredita, ali i iznosu rata za njihovu otplatu. Euribor Kvadrat nekretnine već je postao značajno skuplji i za one koji ga tek kupuju, ali i za one koji su ga već kupili na kredit.

Oglasi za traženje stanova u Beogradu postali su najstresnije štivo poslednjih meseci. Pre nego otvorite današnji ponudu, pripremite se za nalet besa, panike i osećaja nemoći. Ipak, ima i onih oglasa koji će vas, uglavnom od muke, i nasmejati. Evo jednog takvog.

stan
foto: Printscreen

Nekretnina koja već duže vreme čeka svog novog vlasnika nalazi se na Dorćolu (centar Beograda) i košta 26.000 evra. Zvuči neverovatno dok se ne pogledaju svi detalji oglasa. "Stan" ima 11 kvadratnih metara. Nije ni garsonjera, ni jednosoban stan, već se kao broj soba navodi podatak - pola sobe. I ono što je neverovatno - nema kupatilo! U oglasu doslovno piše: "WC se nalazi u dvorištu zgrade, te sa tom prostorijom stan ima 11 kvadratnih metara".

Činjenica da još nema kupaca možda opovrgava onu tezu da je lokacija najvažnija. Ima nešto i u higijeni valjda.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja