PONOVO KREĆE NAGRADNA IGRA "UZMI RAČUN I POBEDI"! Ministar Mali najavio drastične promene u načinu učestvovanja, EVO ŠTA SE MENJA
Foto: Printscreen/RTS

novi ciklus

PONOVO KREĆE NAGRADNA IGRA "UZMI RAČUN I POBEDI"! Ministar Mali najavio drastične promene u načinu učestvovanja, EVO ŠTA SE MENJA

Društvo -

Ministar finansija Siniša Mali najavio je danas novi ciklus nagradne igre "Uzmi račun i pobedi".

Nagradna Igra, Fiskalni Računi, Računi, Koverte
foto: Dado Đilas

Najavljujući novi nagradni ciklus igre "Uzmi račun i pobedi“ u gostovanju na TV Prva ministar Mali je istakao da će biti promena koje se ogledaju u tome da će biti izmenjen način učestvovanja.

Siniša Mali
Siniša Malifoto: Printscreen/RTS

- Neće se više slati fiskalni računi i koverte, već će se samo skenirati QR kod. Za to će biti napravljena posebna aplikacija, a o tome će javnost biti naknadno obaveštena - rekao je Mali, a saopštilo Ministarstvo finansija.

Ministar je u objavi na svom Instagram profilu precizirao da će nagradna igra početi do kraja godine.

- Ovog jutra u @jutronaprvoj razgovorali smo o aktuelnim ekonomskim temama, ali i o nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi”, koja će ovog puta, zahvaljujući e-fizkalizaciji, biti u potpunosti digitalna, što znači da više nemamo koverte.

S obzirom na to da sada svaki račun ima QR kod, njegovim skeniranjem, preko posebne aplikacije, postajete učesnik u nagradnoj igri.

Očekujemo da nagradna igra počne krajem godine, a na vreme ćemo vas obavestiti kada možete da počnete sa sakupljanjem fiskalnih računa. Zajedno se borimo protiv sive ekonomije! - napisao je ministar.

Podsetimo, nagradnu igru s fiskalnim računima država organizuje od 2017. godine u cilju borbe protiv sive ekonomije.

Građani su u kovertama slali fiskalne račune, a srećni izvučeni dobitnici nagrađivani su stanovima, automobilima i drugim vrednim nagradama.

Kurir.rs

Bonus video:

00:41

MINISTAR SE SLIKAO ZA MENS HEALTH: Siniša Mali vežba kao Spartanac (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track