03:45

LAZA JE PRVI PAS U SRBIJI ZA EMOCIONALNU PODRŠKU: Ima tek 3 meseca, a od 10. oktobra kreće njegov prvi radni dan EVO NJEGOVE ULOGE

KURIR TV

RITRIVER LAZA POMAŽE AUTISTIČNOJ DECI: Ima tek 3 meseca, a 10. oktobra počinje da radi OVO ĆE MU BITI JEDINI ZADATAK

Društvo -

Prvi put u zdravstvenom sistemu Srbije, u lečenju dece sa autizmom biće uključen pas, labrador ritriver, zvani Laza.

Tek mu je tri mesaca, ali on se uveliko priprema za 10. oktobar, prvi radni dan u psihijatrijskoj bolnici dr. Laza Lazarević.

Nataša Stepanović, pas Laza
foto: Kurir televizija

Defektolog Nataša Stepanović je njegova najbliža saradnica i cimerka koja nam je Kurir televiziji bliže objasnila ulogu psa Laze.

- Svaki kontakt kada ga ja mazim deluje smirujuće kako na vas tako i na mene. To će veoma dobro delovati na naše pacijente bilo da su to deca sa autuzmom ili ovde kod nas u Lazi. Poznato je da životinje imaju dobar uticaj za osobe sa mentalnim poremećajem - rekao je defektolog.

Nataša Stepanović, pas Laza
foto: Kurir televizija

- Osobe koje su obolele od autizma imaju slabiju komunikaciju i socijalizaciju tako da će Laza tim dodirom doprineti da dođe do poboljšanja, ali i do osmeha - rekao je defektolog.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:41

REVOLUCIJA U BORBI SA ANKSIOZNOŠĆU I DEPRESIJOM Direktorka klinike Laza Lazarević za Kurir TV: Ova aplikacija je POMOĆ SVIMA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track