03:59

BUDUĆI VOZAČI, STRPLJENJE! Cene obuke novih vozača i do 100 000. dinara, oni koji nisu u mogućnosti da priušte, neka se strpe

nova Poskupljenja

BRZINE TI IDU U H! Cene obuke vozača prelaze 100 000. dinara! Iz škola poručuju: Oni koji nisu u stanju da priušte, neka se strpe!

Društvo -

Za polaganje vozačkog ispita trenutno treba izdvojiti od 80.000 do 99.000 dinara. Skok cene, tvrde nadležni, bio je neminovan- najviše zbog cene goriva, amortizacije, poskupljenja automobila i drugih stavki. Spisak je dug, a gradjanima nije svejedno. Ivana Jovanović proverava koliko su ova poskupljenja realna i upravo ćemo saznati zbog čega je to tako:

Obuka vozača
foto: KURIR TV

- Podsetiću vas da smo početkom ove godine već imali energetski udar, u smislu poskupljenja goriva, i nakon toga neminovno je da se ovako i odrazilo na naše poslove. Mi smo amortizovali taj cenovni udar, ali su škole vožnje značajno istrpele. Cene vozila su poskupele, a cene obuke vozača se predlažu MUP-u koji ih dalje predlaže Ministarstvu finansija i tek nakon toga se kreira konačni iznos. Naše kalkulacije i konačni zbir, koji su skup svih dešavanja u našoj zemlji, govore da će ta suma sigurno ići preko 100 000. dinara! -kaže za Kurir.rs Goran Kojadinović.

Saznanje da su skočile cene i na pitanje kako je to trenutno uticalo na upis novih potencijalnih vozača, instruktor Goran odgovara, da je već primetno značajno smanjenje novih potencijalnih vozača, u odnosu na prethodne godine, i da je to nešto što moramo prihvatiti kao neminovno, a da se oni koji nisu u mogućnosti strpe.

Cene izlaska na ispite su, po jednom ispitu, od 2-5 000 dinara, i to je neka prosečna cena ne računajući plaćanje konkretnе obuke za vozače. Saznaje za naše čitaoce novinarka Ivana Jovanović.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track