AKO ŽELITE DA DRŽITE KUPUS U ZGRADI TREBA VAM OVO ODBRENJE: Nije miris jedini problem, evo šta kažu upravnici
Foto: Shutterstock

AKO ŽELITE DA DRŽITE KUPUS U ZGRADI TREBA VAM OVO ODBRENJE: Nije miris jedini problem, evo šta kažu upravnici

Društvo -

Miris kiselog kupusa može da bude prepreka za dobre komšijske odnose. Da li postoji propis koji zabranjuje držanje kiselog kupusa u podrumima stambenih zgrada?

Zakonom o stanovanju i stambenim zgradama, ukoliko stanar u zajedničkim prostorijama drži bure sa kiselim kupusom, mora imati odobrenje skupštine stanara.

"U zajedničkim prostorijama mi možemo da reagujemo, ne samo za kupus, možemo da naredimo rešenjem da se to ukloni ukoliko nemaju odluku stambene zajednice da može to da se drži", kaže Danijela Đokić, rukovodilac komunalnog odeljenja i komunalne inspekcije Stari grad.

Na neprijatne mirise od kiselog kupusa, stanari se retko žale, kažu upravnici zgrada, ali nisu mirisi jedini problem.

"Na proleće kada su više temperature i ako nije potrošena kompletna zimnica prilikom otvaranja tih kaca ili tih burića oseća se taj neprijatni miris i pojedini stanari taj sadržaj ostatka kupusa sipaju u kanalizaciju, da li zajedničku ili WC šolju, tada dolazi do zagušenja tih vertikala kanalizacije i tada imamo problem", poručuje Ljubiša Banovački, profesionalni upravnik.

Na društvenim mrežama prošlog meseca pojavila se fotografija na kojoj se vidi obaveštenje komšija iz jedne zgrade koji se žale da cela zgrada smrdi na kiseli kupus. Mi smo se raspitali i saznali – komunalne inspekcije opština Stari grad, Savski venac i Čukarica do sada nisu imale prijave koje su se odnosile na širenje neprijatnih mirisa zbog kiselog kupusa po zgradi.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track