NIKOLA NIKAD NEĆE ŽIVETI BEZ INVALIDSKIH KOLICA: Teška bolest dovodi do prerane smrti, ali nada postiji, POBEDIMO ZAJEDNO BOLEST!
Foto: Privatna Arhiva

SVAKO OD NAS MOŽE BITI NIKOLA

NIKOLA NIKAD NEĆE ŽIVETI BEZ INVALIDSKIH KOLICA: Teška bolest dovodi do prerane smrti, ali nada postiji, POBEDIMO ZAJEDNO BOLEST!

Društvo -

Nikola nikad neće živeti bez invalidskih kolica. Nikola nema detinjstvo kao drugi. Nikola ima svega 15 godina. Ali, Nikola i pored strašne dijagnoze Dišenova mišićna distrofija, koja dovodi do prerane smrti, bar može da jede sam, obuče se. Otežano priča, ali još priča... Međutim, ako pod hitno ne dobije preskupi lek koji može uspori progresiju bolesti, još jedan život je izgubljen.

Sudbina Nikole Aćimovića iz Obrenovca zavisi isključivo od nas svih. Od naših bar 200 dinara, koliko košta jedan SMS. Ako mi skupimo 500.000 evra Nikola može usporiti bolest, zadržati iole dostojan život. A to znači i život sam. Jer prerana smrt bez najnovije terapije je zagarantovana.

Nikola Aćimović
foto: Budi human

Nikola je jedan od nas. Zamislite koliko je strašno saznanje da postoji lek koji život znači (ataluren), ali još nije odobren kod nas. I preskup je.

Svako od nas može imati nekog svog Nikolu. I zavisiti od dobre volje svih običnih, malih-velikih ljudi.

- Samo želim da se igram s drugarima. Po ceo dan sedim za kompjuterom. Da hodam ne mogu, koristim skuter nalik na kolica za osobe s invaliditetom. Ima volan, ručnu, znam da upravljam i puno mi znači - pričao je polako za Kurir Nikola Aćimović, pa nastavio:

Nikola Aćimović
foto: Privatna Arhiva

- Još mogu da se obučem, sam pijem vodu, sam jedem. Ali mi treba lek što pre, da i to ne izgubim.

POMOZITE

UPIŠI 1056 I POŠALJI SMS NA 3030

Uplatom na dinarski racun:

160-6000001131176-66

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Uplatom na devizni racun:

160-6000001133896-54

IBAN:

RS35160600000113389654

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

https://www.budihuman.rs/korisnik/1056/nikola-acimovic

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track