PROJEKAT "321 SRBIJA" OD NACIONALNOG ZNAČAJA! Dačić: Naše najveće bogatstvo je Srbija, promovišimo je!
Ivica Dačić na svečanosti u Hajatu, Foto: Promo

početak najveće turističke promocije u poslednjih 30 godina

PROJEKAT "321 SRBIJA" OD NACIONALNOG ZNAČAJA! Dačić: Naše najveće bogatstvo je Srbija, promovišimo je!

Društvo -

Imamo najveće bogatstvo, a to je Srbija, i moramo mnogo više da radimo na njenoj promociji. Prošao sam ceo svet, nigde nema lepše zemlje od Srbije. Ono što Srbiju razlikuje od drugih jeste gostoprimstvo, toplina, druželjubivost. Oni u svetu ne znaju šta je to. Zato, ko god hoće da nauči šta znači život sa dobrim ljudima, neka dođe u Srbiju!

Ovo je poruka potpredsednika Vlade i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića na promociji najvećeg medijskog projekta u poslednje tri decenije o turizmu "321 Srbija".

Ivica Dačić
Ivica Dačićfoto: Promo

- Projekat "321 Srbija" je od nacionalnog značaja, i budući da ima jedinstven i važan cilj, a to je da turistička sezona u Srbiji traje cele godine, 12 meseci, meni je zaista čast što u domenu mog posla kroz diplomatiju promovišem turističku ponudu naše prelepe zemlje - kazao je Dačić primivši priznanje za doprinos boljim odnosima Srbije sa svetom.

Predsednik Aleksandar Vučić
Predsednik Aleksandar Vučićfoto: Instagram

Na svečanosti u "Hajatu" priznanje za najveći doprinos razvoju srpskog turizma i boljeg imidža Srbije trebalo je da bude dodeljeno predsedniku Aleksandru Vučiću, ali će mu zbog njegove sprečenosti da prisustvuje događaju biti uručeno naknadno u Predsedništvu Srbije.

Dijana i Srđan Đoković primilu su priznanje umesto Novaka
Dijana i Srđan Đoković primilu su priznanje umesto Novakafoto: 321 Srbija

Plan je da u narednih deset godina projekat "321 Srbija" svetu predstavi sve najbolje iz naše zemlje, a glavni cilj je da Srbija što pre bude broj jedan na top listi deset najpoželjnijih turističkih destinacija u Evropi.

Dragana Sotirovski
Dragana Sotirovskifoto: Promo

Prezentaciji objedinjene turističke pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije i Turističke organizacije Srbije, kao i Ministarstva za turizam i omladinu, prisustvovali su predstavnici državnih organa, ambasada, javne ličnosti...

Boban Đurović
Boban Đurovićfoto: Promo

Specijalna priznanja pripala su Rasimu Ljajiću, u čije ime je nagradu preuzela pomoćnica ministra za turizam i omladinu Dunja Đenić, Marku Čadežu, predsedniku PKS, Novaku Đokoviću, čiji su roditelji Srđan i Dijana prisustvovali ceremoniji, kao i predsedniku opštine Vrnjačka Banja Bobanu Đuroviću, gradonačelnici Niša Dragani Sotirovski i pevačici Leontini Vukomanović.

Leontina Vukomanović
Leontina Vukomanovićfoto: Promo

Martina Vrbos razgalila je goste pesmom "Pukni, zoro", pa su Srđan Đoković i ministar Ivica Dačić zapevali uglas. Na lutriji su dodeljene nagrade koje su pripremili SP Rizort Stara planina, "Rapsodi travel" i hotel "Olimp" na Zlatiboru.

Kurir.rs

Bonus video:

01:34

DOMAĆI TURIZAM: Jedno od najlepših mesta u Srbiji- Lazarev kanjon

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track