DA VAŠ SADRŽAJ NA TIKTOKU EKSPLODIRA: Ovo je 6 mamaca koje morate koristiti u svojoj video-strategiji na TikToku
Foto: Tim Edukacija

Saveti za društvene mreže

DA VAŠ SADRŽAJ NA TIKTOKU EKSPLODIRA: Ovo je 6 mamaca koje morate koristiti u svojoj video-strategiji na TikToku

Edukacija -

TikTok je u 2022. godini postao jedna od najdominantnijih društvenih platformi. Sa više od milijardu aktivnih korisnika, brzo je potisnuo Facebook, Instagram i Snapchat i pozicionirao se kao najčešći izbor među ljubiteljima društvenih mreža.

Njegov koncept kratkih video-snimaka omogućava brendovima, pojedincima i kreatorima da objavljuju širok spektar sadržaja kroz koje korisnici mogu da listaju u slobodno vreme. Sadržaji, koji mogu biti raznovrsni, od skečeva, plesnih koreografija, prikaza raspakivanja poklona, recenzija proizvoda i još mnogo toga samo su primeri najrazličitijih formata koji se svakodnevno objavljuju.

Link Group
foto: Tim Edukacija

Kako je prisustvo na TikToku važno, a u pitanju je još mlada platforma, brendovima koji su tek otvorili nalog na ovoj mreži može biti teško da počnu ili shvate kako da privuku kupce. Stoga evo nekoliko mamaca,koji su se za sada pokazali kao delotvorni.

Prestani da skroluješ, imam nešto za tebe!”

Ova udica momentalno prenosi pojam hitnosti i uspostavlja komunikaciju između publike i govornika. Prezenter na iskren način traži samo trenutak vremena, donosi publici malo tajanstvenosti i otvara vrata prodaji. Nakon toga, autor ima kratak vremenski prostor u kome može unovčiti pažnju svoje publike. Međutim, ako je sadržaj nedovoljno zanimljiv ili nije usmeren na pravu ciljnu grupu, gledalac će ga verovatno preskočiti kao irelevantan i preći na sledeći video-snimak.

„X saveta da se rešiš X”

Svi vole savete i trikove. Zato ovaj trik dobro funkcioniše kao mamac. To posebno važi na TikToku, koji je zasnovan na naprednom algoritmu targetiranja. Ako ste, primera radi, profesionalni kuvar ili se interesujete za gastronomiju, velika je verovatnoća da ćete biti meta sadržaja koji se odnose na hranu. Zato će takav poziv sjajno funkcionisati, jer će veliki broj korisnika biti zainteresovan da nauči savete o svojoj određenoj niši.

Link Group
foto: Tim Edukacija

„Ovo je samo za X ljude. Ako nisi među njima – produži”

Ekskluzivnost prodaje je jedan od najstarijih trikova. Ako odmah ostavite utisak kao da razgovarate samo sa određenim delom ljudi, vaša publika će želeti da bude uključena u tu grupu i počeće da obraća pažnju. Ovo će posebno funkcionisati ako to kažete na takav način da čitalac poželi da vam se priduži, rečima kao što su: „Ovo je samo za vrhunske prodavce…“, ili „Ovo je samo za najbolje od najboljih…“

Gotovo svi vole da razmišljaju o sebi u pozitivnom svetlu, pa će odmah pretpostaviti da im se obraćate direktno.

„Upravo mi je stigao paket od X”

Društveni dokaz je fantastičan način da svojoj publici stavite do znanja da su vaše tvrdnje validne. Korišćenjem ovakvog mamca dokazujete da ste i vi dobili taj konkretan proizvod i da niste samo portparol. Ova vrsta trika odlično funkcioniše za snimke raspakivanja (unboxing) i kod drugih vrsta zapisa u kojima koristite proizvod da biste pokazali njegovu efikasnost.

„Ja isprobavam, da vi ne biste morali”

Internet je pun proizvoda i brendova koji tvrde da su najbolji za svoju specifičnu nišu. Koristeći ovaj mamac odmah se ističete kao stručnjak koji je uradio istraživanje, testirao sve konkurente i odlučio se za određeni proizvod kao najbolji. Svakako je neophodno da vodite računa da ne omalovažavate konkurente ili ne iznosite posebne tvrdnje koje mogu biti nezakonite. Ali konkretan trik je odličan način da privučete pažnju potrošača koji žele da izbegnu samoinicijativno istraživanje i dobiju stručni savet od nekoga od poverenja.

Link Group
foto: Tim Edukacija

„Evo šta me je TikTok naveo da kupim”

TikTok je postao pouzdan izvor ne samo zabave, već i online trgovine. Kada započnete svoje video-zapise na ovaj način, odmah otvarate temu mogućnosti koje pruža TikTok. Svi traže novu svežu stvar, a ako svoj proizvod pozicionirate kao novi proizvod koji se mora imati (must-have), sigurno ćete privući i druge korisnike.

Naučite kako da integrišete TikTok u svoju strategiju

Mamci su važni i bez njih ne možete očekivati dobre rezultate, ali pre nego što počnete da ih koristite, morate znati šta su vaši ciljevi. Oni potiču iz šire strategije, a TikTok je samo jedan od kanala na kojima će se ona sprovoditi. Da biste došli do uspeha, neophodno vam je opsežnije znanje i iskustvo, koje ne možete steći na kratkim kursevima od po nekoliko meseci. Strateški pristup zahteva od vas vreme i posvećenost, pa zato uložite bar godinu dana u svoju edukaciju, da biste ovladali, ne samo teorijom, već i praktičnim veštinama.

Link Group
foto: Tim Edukacija

Upišite obuku za menadžera društvenih medija i napravite korak ka svom poslu iz snova.

(Tim Edukacija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track