VLASNIK NELEGALNOG DOMA ROJAL POKUŠAVA DA PREVARI DRŽAVU: "Prodao" bentli od 139.000€ za samo 35€, a preti mu DO 5 GODINA ROBIJE!
Filip Jakšić i njegov bentli, Foto: Printscreen

MULJATOR

VLASNIK NELEGALNOG DOMA ROJAL POKUŠAVA DA PREVARI DRŽAVU: "Prodao" bentli od 139.000€ za samo 35€, a preti mu DO 5 GODINA ROBIJE!

Društvo -

Vlasnik nelegalnog doma "Rojal" skupoceni auto koji potražuju izvršitelji zbog njegovih dugova utrapio preko svoje majke kupcu, koji sad ne može da ga u policiji preregistruje

Filip Jakšić, vlasnik nelegalnog staračkog doma "Rojal" iz Krnjače, zatvorenog po nalogu nadležnog ministarstva posle serijala tekstova u Kuriru, i čovek kog zbog pretnji novinarkama Kurira tužilaštvo sudski goni za krivično delo ugrožavanje sigurnosti, za koje je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora, uspeo je da proda svoj automobil "bentli milsan", čija je cena 139.000 evra (toliko se sada ceni na onlajn oglasniku), a koji je predmet izvršenja zbog njegovih velikih dugova!

Auto je prvo preveo na majku neposredno nakon što je 29. juna MUP primio dopis od javnog izvršitelja da su skupocena kola u izvršnom postupku, a onda su pronašli kupca (ime poznato redakciji) i overili kupoprodajni ugovor kod notara na vrednost vozila na samo 4.000 dinara!

Filip Jakšić, stefan jaksic, Bentli
foto: Privatna Arhiva

Kupac je sad u problemu jer izvršitelj potražuje "bentli" i zato ne može da ga preregistruje!

Njegov advokat je 29. novembra priložio žalbu javnom izvršitelju Mirjani Dimitrijević, koja potražuje imovinu izvršnog dužnika Filipa Jakšića, navodeći je došlo do promene vlasnika i da je njegov klijent "u nadležnoj policijskoj stanici upoznat sa činjenicom da u pogledu ovog vozila postoji potraga".

Dan kasnije, 30. novembra, javni izvršitelj Mirjana Dimitrijević naložila je čoveku (ime poznato redakciji) koji je Filipa Jakšića tužio sudu i nakon čije presude je pokušano da se namiri novčano potraživanje da se preko svog advokata izjasni na pomenuti prigovor. Pokušali smo u više navrata da se čujemo sa pravnim zastupnicima kako kupca "bentlija", tako i osobe koja potražuje novac od Jakšića, te od javnog izvršitelja i Filipa Jakšića.

- Nakon konsultacije sa klijentom, obaveštavam vas da nisam ovlašćena da dajem bilo kakve izjave i komentarišem slučaj za bilo koje medije - poručila je za Kurir advokatica kupca, dok od advokatice izvršnog poverioca Filipa Jakšića i javne izvršiteljke nismo dobili odgovore.

Komora javnih izvršitelja

Nema pravo da proda automobil

Kurir je već u dva navrata pisao MUP Srbije i javnom izvršitelju da se automobil prodaje na oglasima. Iz Komore javnih izvršitelja pre nekoliko dana su nam rekli da Jakšić nema pravo da prodaje vozilo koje je na spisku predmeta za izvršenje i za kojim MUP vrši potragu. Da na kraju može da ispašta kupac, potvrdio nam je Marko Dragić iz pravnog tima NOPS. On je rekao da auto može da mu se oduzme do okončanja postupka.

Zanimljivo je da se taj "bentli", kog traže i policija i izvrišitelji, i dalje prodaje na onlajn oglasniku, uz napomenu da je moguća i zamena i navodi se da je registrovan do februara 2023. godine!

Iz kancelarije javnog beležnika koji je overio kupoprodajni ugovor između Jakšićeve majke i novog vlasnika vozila za samo 4.000 dinara kažu da oni nisu u obavezi da proveravaju predmete i vrednosti ovakvih ugovora, niti na njih mogu da utiču.

Filip Jakšić, stefan jaksic, Bentli
foto: Privatna Arhiva

- Mi ne ulazimo u sadržinu ugovora. Stranke same utvrđuju vrednost predmeta ugovora. Mi uvid u te stvari nemamo, i u našoj klauzuli stoji da mi ne odgovaramo za sadržinu ugovora. Imamo samo podatke kupca, prodavca i dokument o vozilu. Ne sarađujemo sa policijom, Poreskom upravom i nemamo uvid u predmete koje, na primer, potražuju izvršitelji. Mi samo overavamo ugovor, a oni od nas dalje idu u policiju. Objašnjavaju da nije retkost da se kupac i prodavac dogovore da se upiše manja vrednost vozila da bi porez bio manji.

Suzana Trajković

Bonus video

00:47

STAVLJAO JE METALNE REŠETKE NA DOM! Inspekcija i MUP morali su da preduzmu OVO REŠENJE! Neslavna istorija ilegalnog staračkog doma

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja