BEŽE IZ SIRIJE I AVGANISTANA, OD SUROVIH TALIBANSKIH EGZEKUCIJA! Đurović: Krijumčare maloletnu decu, koja posle rade za NJIH
Foto: EPA/STRINGER, Kurir Televizija

KRIJUMČARENJE MIGRANATA

BEŽE IZ SIRIJE I AVGANISTANA, OD SUROVIH TALIBANSKIH EGZEKUCIJA! Đurović: Krijumčare maloletnu decu, koja posle rade za NJIH

Društvo -

Tema o kojoj su govorili voditelji Olja Lazarević i Vladimir Karalejić, u jutarnjem programu bila je krijumčarenje migranata, a gost "Redakcije" i njihov sagovornik bio je Radoš Đurović, direktor Centra za pomoć tražiocima azila.

Aleksandar Vulin, migranti
foto: MUP Srbije

Đurović je pomenuo rute kojima migranti dolaze u Srbiju, a kao jednu od bitnih naveo je Kosovo i Metohiju i Albaniju.

- Imamo put rute, i to preko Turske, Bugarske, Grčke i Severne Makedonije - rekao je Đurović.

03:06

Krijumčarenje migranata - najunosniji posao u Srbiji

On je naveo poreklo tih migracija.

- Uglavnom dolaze iz Sirije, Avganistana, severne Afrike i centralne Azije, tamo počinje radikalni islam da se primenjuje u praksi. Talibani se vraćaju u prethodnu praksu, pogubljenja i nasilja nad ljudima - ispričao je Đurović.

Migranti
foto: Kurir tv

Vesti da je došlo do vatrenog obračuna u Horgošu, bile su uznemiravajući početak- alarmantnio kriminalnih mogućnosti koju ove migracije nose.

- Mađarski zid odnosno ta ograda stvara vakuum kod nas -ukazao je on i time da im prvu pomoć pokazuju krijumčari.

- Imamo situaciju gde su maloletna deca bez pratnje roditelja, njih krijumčare besplatno, i posle ih ili uključuju u kriminal, ili odrađuju u restoranima kasnije za tu krijumčarsku grupu- otkrio je Đurović.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track