HOĆE LI SRBI "LEĆI NA RUDU"?Vukadinović za Kurir TV: Mogućnost POVRATKA srpskih policijskih snaga na KiM REVOLUCIONARNA!
Đorše Vukadinović i Vladimir Dobrosavljević, Foto: EPA/Đorđe Savić, Kurir Televizija

HOĆE LI SRBI "LEĆI NA RUDU"?Vukadinović za Kurir TV: Mogućnost POVRATKA srpskih policijskih snaga na KiM REVOLUCIONARNA!

SRBI NA KIM -

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković obratio se javnosti povodom upada policije Aljbina Kurtija u Severnu Mitrovicu. "Kurti je nastavio sa protivpravnim akcijama u cilju okupacije severa Kosova i Metohije", počeo je Petković. "Beograd će razmotriti povratak 1000 pripadnika naših bezbednosnih snaga na KiM" bila je izjava direktora kancelarije za KIM Petković.

Gosti jutarnjeg proigrama Redakcija Đorđe Vukadinović i Vladimir Dobrosavljević, politički analitičari komentarisali su ove navode.

02:02

MOGUĆNOST POVRATKA SRPSKIH SNAGA NA SEVER KIM REVOLUCIONARNE!

Dobrosavljević je prokomentarisao mogućnost povratka srpskih snaga na KIM kao revolucionarne.

- Povratak srpske policije bio bi revolucionaran čin. Moglo je ovo sve već da se dogodi od 2004- 2008. godine. Ali je nespremnost zapadnih saveznika da takvu jednu operaciju tolerišu. Pripadnici KFOR-a su u kapacitetu da sukobe spreče, a pitanje je žele li mir na KIM, ili ne - rekao je Dobrosavljević.

Vladimir Dobrosavljević
foto: Kurir tv

- Imate pripadnike KFOR i međunarodnih jedinica da sve provokacije i vojno uguši, ali to ne rade - rekao je Dobrosavljević.

02:57

BAHATOST NA KIM

Vukadinović je sve ocrtao kao stalno stanje "noža pod grlo".

- Sve je jasno! Jednom delu albanske javnosti je sve ovo drago. Uteruju Srbe u pravni poredak. Ovi pojedinačni izolovani događaji, sve je to deo šireg pritiska na Beograd i srpsku vlast da "legne na rudu". A nereagovanje KFOR-a i na bahato ponašanje Aljbina Kurtija jasno je da vodi ka optuživanju Beograda- rekao je Vukadinović i dodao:

- Sve je tako kako i izgleda. Bahatost Aljbina Kurtija toleriše se od strane Zapada i Brisela. Možemo mi sad svašta nešto, ali mislim da je EU slaba, a na mala vrata se uvodi priča da iz Vašingtona oni rešavaju i glume dobrog velikog brata - rekao je on i dodao da EU i Vašington žele da stave celu šapu na Beograd, ocekivanjima da popustimo u nekim drugim stvarima kao što su sankcije Rusiji i priznanje KIM.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track