ŠOK NAKON SMRTI MALOG DAVIDA U TURSKOJ: Roditelji tvrde da bolnica nije htela da im preda telo BOLESNO DETE ŽRTVA PREVARE?!
Foto: Printskrin / You Tube

užas

ŠOK NAKON SMRTI MALOG DAVIDA U TURSKOJ: Roditelji tvrde da bolnica nije htela da im preda telo BOLESNO DETE ŽRTVA PREVARE?!

Društvo -

Bol porodice Petrović sa svakim novim danom se produbljuje.

Roditelji nisu imali dovoljno novca da sahrane Davida (10) koji je preminuo 10. decembra od leukemije u bolnici u Turskoj gde se nalazio na transplantaciji koštane srži. Bolnica od njih potražuje još para tvrdeći kako troškovi terapije i bolnički dani nisu plaćeni.

Neutešni otac Danijel tvrdi da su iz medicinske ustanove zbog toga nameravali da zadrže telo mališana sve dok se dug ne isplati. Ostalo je da se uplati suma od 39.000 evra koliko je potrebno da bi telo preminulog deteta bilo vraćeno roditeljima.

- Ne znam kako su u Vladi Srbije saznali za naš slučaj, ali pomogli su. Rečeno mi je u Fondaciji "Budi human" preko koje smo sakupljali novac da se čak i predsednik Aleksandar Vučić angažovao i uključila se naša ambasada u Turskoj. Zajedničkim naporima uspeli su da dogovore sa bolnicom da odobre preuzimanje tela tako da David stiže sa majkom, sestrom i dedom privatnim avionom, a u petak će biti sahranjen - priča Danijel.

AMBASADA PROVERAVA RAČUNE KOJE JE IZDALA BOLNICA

Bolnici u Turskoj za Davidovo lečenje do sada je uplaćeno 150.000 evra, ali lekari tvrde da postoji dodatni dug dok ih naša ambasada drži "pod lupom" jer postoji sumnja da je bolesno dete bilo žrtva prevare.

- U Fondaciji na njegovom računu ima 22.900 evra tako da nedostaje još 16.100. Taj novac pripremili smo da pošaljemo pa kad sakupimo ostatak da onda dobiju sve. Međutim, iz naše ambasade su nam rekli da ne šaljemo ništa, jer postoji sumnja da taj dug nije realan. Kada su tražili da odobre preuzimanje Davidovog tela, iz ambasade Srbije su zahtevali kompletnu dokumentaciju i sve račune, ali im to nisu dali. Bilo je nerealnih troškova koje ne umemo da objasnimo i lekova za koje niko ne zna zašto su mu davali. Samo jedan, koji je navodno stigao iz Amerike, koštao je čitavih 40.000 dolara. Za taj lek su garantovali da će mu pomoći, a njemu je posle bilo mnogo gore stanje - u očaju priča neutešni otac.

SESTRA TREBALO DA MU BUDE DONOR

A to, nažalost, nije sve.

- Davidova sestra, naša petogodišnja ćerka, trebalo je da mu donira koštanu srž. Iz bolnice su tražili da mesec dana provede u hotelu koji će dnevno koštati 50 evra, a gde će imati tri obroka. Kada smo je doveli, smestili su je u neku sobu u okviru bolnice, bez ijednog obroka, a dan je koštao 120 evra. Morali smo da kupujemo hranu iz preskupih bolničkih restorana jer nisu dozvoljavali da izlazimo. Za mesec dana su joj jednom izvadili krv i ništa više. Mogla je doći u Tursku kad David bude spreman za transplantaciju, a ne da sedi u toj sobi toliko dugo i da samo kucaju račune. Naš sin, nažalost, transplantaciju nije dočekao, a iz ambasade kažu da ako ne dobiju dokaze za troškove lečenja, tužiće bolnicu - priča Danijel.

David je već prošao kroz dve transplantacije koštane srži u Beogradu na Institutu za majku i dete "Dr Vukan Čupić" koje, nažalost, nisu pomogle.

Porodica Petrović borila se sa najtežim protivnikom, leukemijom, koja je napala njihovo dete i sada kada su ostali bez njega, predstoji im nova borba.

- Verovali smo da će uspeti, da ćemo se zajedno izboriti, da svaka bolest može biti pobeđena, ako ima dovoljno ljubavi, snage i ako su najbolji lekari uz njega. Nažalost, sve je imao, osim lekara, a dali smo sve od sebe da mu i to obezbedimo. Kada dođete do toga da novcem merite vrednost nečijeg života, od toga teže i mučnije situacije nema - jedva je, kroz suze, izgovorio Danijel.

(Kurir.rs/Nova)

Bonus video:

02:32

GOJAZNO DETE JE BOLESNO DETE! Uznemirujući podaci govore da nam se deca sve gore hrane: Nutricionista otkrila KAKO DA IH UOBROČIMO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track