DONACIJA NOVOGODIŠNJIH PAKETIĆA ZA KORISNIKE CENTRA MOST- decu, mlade i odrasle sa teškoćama u razvoju
Foto: Promo

PRAZNICI SU STIGLI U NAŠU PRIČU!

DONACIJA NOVOGODIŠNJIH PAKETIĆA ZA KORISNIKE CENTRA MOST- decu, mlade i odrasle sa teškoćama u razvoju

Društvo -

Kompanija Linglong, globalni proizvođač pneumatika, pred novogodišnje praznike obradovao je posetom štićenike Naše priče – decu, mlade i odrasle sa teškoćama u razvoju. Prednovogodišnju atmosferu najavio je Leao, maskota zrenjaniske fabrike guma koja je u Srbiju stigla iz daleke Kine. Ovaj veseli lavić došao je punih ruku poklona za sve mlade iz Alternative i Naše priče, koji se nalaze u sastavu Centra za pružanje usluga socijalne zaštite Most.

Inače, centar Most obezbeđuje usluge psihološkog savetovanja i produženog stanovanja za žrtve nasilja i mlade koji se osamostaljuju, kao i ličnog pratioca dece. Centar je zadužen i za prihvatilišta za osobe bez krova nad glavom, kao i one koje žive od milostinje prolaznika, Sigurnu kuću, Alternativu i Našu priču – boravke za mlade sa poteškoćama u razvoju.

Linglong, novogodišnji paketići, centar Most
foto: Promo

Susretu kompanije Linglong i korisnika centra, prisustvovali su i čelnici iz Gradske uprave, gradonačelnik Simo Salapura sa svojim predstavnicima. Goste su dočekali zaposleni u Našoj priči, rukovodilac boravka Ana Čkonjević i stručni radnik Frosina Pantoš, kao i direktorka Centra Most – Nevena Montresor.

U druženju je učestvovalo 46 dece i odraslih iz Naše priče i Alternative, a srećne novogodišnje praznike poželeo im je i lično direktor Linglong International Europe, Džao Hongtao, kao i kolege iz Sektora za administraciju i ljudske resurse. Svi zajedno su sa korisnicima centra obišli prostorije za boravak, gde su podeljeni pokloni koji su izazvali opšte veselje.

U Kini, zemlji gde je davne 1975. godine osnovan Shandong Linglong Tire Co, Ltd. svetski proizvođač guma, fokusiran na najnoviju tehnologiju okrenutu prirodi i očuvanju okoline – postoji mudra izreka o sreći: Velika sreća dolazi s neba; mala sreća dolazi od čoveka.

Linglong, novogodišnji paketići, centar Most
foto: Promo

S tim na umu, predstavnici kompanije Linglong, odlučili su da ulepšaju jedan dan osobama kojima je osmeh uvek dobrodošao. Nakon obilaska i dodele poklona, ostatak susreta protekao je u sjajnoj atmosferi i druženju.

Linglong kompanija koja svoje poslovanje opisuje kao odgovorno i energično, od samog starta se trudi da doprinese okruženju u kojoj posluje, te će i ubuduće organizovati akcije u korist svih članova zajednice, čiji je i ona član sa svojih 630 zaposlenih iz Zrenjanina i okoline.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track