KAO DA NEMAJU DOVOLJNO MUKE! Pušara: Uvela bih oštrije kazne za one koji džip parkiraju na mesta za osobe sa invaliditetom!
Foto: Kurir tv

kurir tv

KAO DA NEMAJU DOVOLJNO MUKE! Pušara: Uvela bih oštrije kazne za one koji džip parkiraju na mesta za osobe sa invaliditetom!

Društvo -

Sa kakvim se poteškoćama tokom života u gradu susreću osobe sa invaliditetom danas su voditelji emisije "Puls Srbije" pitali Gordanu Pušaru, predsednicu Udruženja osoba sa invaliditetom Beograd.

Ona je podelila šta sve podrazumeva invaliditet u današnje vreme.

- Osoba sa invaliditetom može sve drugo da radi. Mi imamo sve normalne potrebe - rekla je Pušara.

03:46

KAO DA NEMAJU DOVOLJNO MUKE! Pušara: Uvela bih kazne za one sa džipom koji se parkiraju na mesta za osobe sa invaliditetom!

- Promenjena je svest o osobama sa invaliditetom. Problemi su razni. Treba prilagoditi fakultete i sve ustanove i pristupe osobama sa invaliditetom - rekla je ona.

- Ne možete preko noći nešto promeniti. Državna firma mora da ima određeni broj zaposlenih osoba sa invaliditetom. Firma ne plaća penale, a učinili ste jedno dobro delo - dodala je ona.

- Ja bih uvela kaznu za one sa džipom koji se parkiraju na mesta za invalide! - rekla je Pušara i dodala da treba više prilaza za osobe sa invaliditetom.

Celokupan sadržaj pogledajte na Kurir TV.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track