SRBINU NESUĐENI KUM UZEO PARE I NESTAO, POSLE 30 GODINA SE OGLASIO I POSLAO PORUKU! Gore mreže zbog ove objave
Foto: Profimedia

izdaja

SRBINU NESUĐENI KUM UZEO PARE I NESTAO, POSLE 30 GODINA SE OGLASIO I POSLAO PORUKU! Gore mreže zbog ove objave

Društvo -

Na društvenoj mreži Tviter pojavila se objava u kojoj je autor tvita napisao kako ga je nesuđeni kum pre 30 godina "zavrnuo" za novac, a onda nestao...

- Pre 30 godina nesuđeni kum me zavrnuo za lepu sumu novca. Odselio se i nestao iz mog života. Juče mi stiže poruka od njega: "Živ li si brate?". Nisam odgovorio. Ne znam šta da mu kažem. Dugo me je ta rana bolela i ne bih ponovo da je otvaram. Pare sam oprostio, ali izdaju ne - napisao je autor u objavi i pokrenuo lavinu komentara.

- Znam šta si prošao, razočarenje prvenstveno, a opet se pitam šta je tri decenije bilo u glavi nesuđenog kuma i kakav je to tip kad je mogao da živi sa saznanjem da je prijatelja pokrao i pravio se "nevešt" toliko dugo - piše u prvom komentaru, dok u drugom stoji.

- Razumem te, a mene bi zanimalo da ga pogledam u oči. Da čujem laž i da zatvorim priču uz rečenicu da mi se više nikada ne javi. Da ustanem, platim kafu za oboje i potapšem po ramenu. Volim zaključak i da moja bude tačka. Ali ti opet najbolje poznaješ situaciju.

kum
foto: Printscreen/ Twitter

Neki korisnici su bili saglasni sa njim da ne treba da otvara poruku i da time ne "otkopava stare rane".

- Izdaju nikad ne opraštaj. Ako te je jednom izdao, opet će - stoji u jednom od komentara:

briga, zabrinutost, muškarac
foto: Profimedia

- Čim ti se javio posle toliko vremena znači samo jedno da on ne misli da te je povredio i zato bi trebalo da ga na to podsetiš ili mu se jednostavno nemoj javiti.

I ovo se dešava

Na jugu Srbije

U jednom malom mestu na jugu Srbije desila se slična situacija. Naime, venčani kum je mladoženju nakon svadbe zamolio za pozajmicu jer je ostao bez posla, a dete mu je bilo na putu.

S obzirom na to da u našem narodu postoje izreke da prvo ide "Bog pa kum" te i da "kum nije dugme" mladoženja je dao i više novca nego što je kum tražio. Nakon rođenja deteta kum je sa taštom i tastom otišao u Beč i godinama se nije javio, a kamoli vratio novac.

S druge strane neki su pomislili da se javio upravo da bi vratio novac te i da bi autor tvita trebao sam da zatraži novac.

novac, evri, pare
foto: Shutterstock

- Napišeš lepo vrati mi pare. Ne lično, evo ti račun uplati mi i ne uznemiravaj me - poručili su korisnici.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track