EVO KOJI TURISTI OSTAVLJAJU NAJVIŠE NOVCA U SRBIJI! Mikata: Ključ u jeftinim avio kartama, BEZ OVOG NE MOGU U BEOGRADU (VIDEO)
Neočekivano! OVE države nisu štedele u Beogradu!, Foto: Kurir Televizija, Uroš Arsić/Mondo, EPA/XI LI CHINA OUT

DOBRA ZARADA

EVO KOJI TURISTI OSTAVLJAJU NAJVIŠE NOVCA U SRBIJI! Mikata: Ključ u jeftinim avio kartama, BEZ OVOG NE MOGU U BEOGRADU (VIDEO)

Društvo -

Zvanično, let za Beograd je otkazan, zbog uslova putovanja, naime velika je magla u Istanbulu. Iz agencije koja je organizovala putovanje ("Balkan fan") rekli su da su u stalnom kontaktu sa putnicima, kao i da su oni prihvatili ponudu smeštaja do 5. januara.

Šta sve mogu biti razlozi otkazivanja letova? I, na koji način se putnici obaveštavaju o svemu što se dešava, ako je reč o organizovanoj grupi? Pitanja su koja su pokrenula razgovor u emisiji Redakcija, a gosti su bili Aleksandra Mikata iz Turističke organizacije Beograda i agent za prodaju avio-karata Igor Vranješević.

Vranješević je izložio situaciju o srpskim turistima koji su ostali zarobljeni na istanbuslkom aerodromu.

- Avio kompanija je dužna da smesti putnike u hotel, sve u okviru cene koja je plaćena. Sama promena karata, takođe se ne naplaćuje - započeo je.

Mikata je otkrila da turisti u Beogradu biraju hotele sa četiri zvezdice.

- Najveći broj naših turista je iz susednih zemalja. Ruska federacija, Turska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora... Od njih je najveća zarada u decembru i januaru - rekla je Mikata.

Nova 2023. godina
foto: Kurir tv

Na inicijativu voditelja, Vladimira Karalejića, razgovor je vratio fokusu avio kompanija.

- 2022. godina donela je najveće poskupljenje avio karata, tako kažu u Jat-u. Na cenu utiču mnogo faktora. Jedan avion ima 150 sedišta, ako pogledate promocije avio kompanija, nijedno mesto ne možete da nađete po tim cenama. Putnici moraju unapred da planiraju i kupe povoljne karte. Očekujem da će na nekim destinacijama poskupeti, a na nekim pojeftiniti avio karte - rekao je Vranješević.

02:38

BALKANCI NAJBOLJE PLATIŠE U BG-U! Statistike kažu da Hrvati i državljani Republike Srpske troše NAJVIŠE

Postpraznično raspoloženje i stanje u agencijama planiranja za letnje kapacitete prokomentarisala je Mikata.

- Već su počele rezervacije za leto. Aerodrom i niskobudžetni letovi mnogo znače da se poveća broj putnika. Ako se setite šta je bilo u Barseloni, Parizu i Veneciji protesta protiv niskobudžetnih letova. Ako pričamo o zaradi, ona je veća posle korone. Upoređivala sam broj noćenja i podatke Narodne banke Srbije. Turisti iz EU ne troše najviše, turisti iz Hrvatske i Slovenije troše oko 500 evra, dok građani iz Republike Srpske troše u proseku oko 700 evra! - rekla je.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track