ZA MIRABEL 100.000, A DAROVI I ZA STARIJEG BRATA I DVE SESTRE: Slovo M je simbol i početno slovo imena svih članova porodice Kolar
Foto: Grad Subotica

U poseti prvoj bebi u subotici

ZA MIRABEL 100.000, A DAROVI I ZA STARIJEG BRATA I DVE SESTRE: Slovo M je simbol i početno slovo imena svih članova porodice Kolar

Društvo -

Martina Kolar (27) je mama koja je rodila prvu bebu u ovoj godini, u Subotici, devojčicu Mirabel, (2900 grama, 50 centimetara), prvog januara, u 01.50, pa su sada Kolarovi ponosni na svojih četvoro dece, sina Mirela (5) i sestre Melisu (3) i Melani (1), a otac Mario je presrećan kao i supruga Martina, pa i njihovo čitavo naselje Orom kod Subotice.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić posetio je danas u porodilištu Opšte bolnice Subotica majku Martinu Kolar, koja je rodila prvu bebu u 2023. godini, malu princezu Mirabel. Uz čestitke na prinovi, gradonačelnik Bakić je majci uručio poklon karticu u vrednosti od 100.000 dinara, kao i prigodne poklone za bebu, njenog petogodišnjeg brata i trogodišnju i jednogodišnju sestricu.

Slovo M je omiljeno porodici Kolar, pa je to i početno slovo imena sve tri devojčice i jednog dečaka, kao i majčinog i očevog imena. Na taj način roditelji žele da sa svojom decom imaju još jednu, izuzetnu, posebno vezu, satkanu u lepom slovu M za svih šestoro članova familije Kolar.

Subotica, prva beba, Nova godina
foto: Grad Subotica

Gradonačelnik Bakić je čestitao ponosnoj majci na prinovi i poželo da zajedno sa suprugom, s puno ljubavi, strpljenja i pažnje podiže njihovo četvoro dece. On je poručio svim budućim roditeljima, da će imati podršku i svoje države Srbije i svog Grada.

„Grad Subotica redovno novčano pomaže sve trudnice i majke, a zahvaljujući republičkim merama, na osnovu finansijske podrške porodici sa decom, za rođenje četvrtog deteta ostvaruje se pravo na iznos od 2.569.896,36 dinara, u 120 jednakih mesečnih rata, po 21.415,80 dinara, kao i jednokratnih 5.948,84 dinara za nabavku opreme za dete”.

Subotica, prva beba, Nova godina
foto: Grad Subotica

Bakić je podsetio, da ukoliko je majka nezaposlena, od Pokrajine ostvaruje pravo na materinski dodatak u iznosu od 15.000 dinara mesečno, u trajanju od dve godine, od dana rođenja deteta.

„To je deo šireg paketa mera podrške rađanju, za koje se snažno zalaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a koje će pomoći da se zaustave negativni demografski trendovi”, istakao je Bakić.

Subotica, prva beba, Nova godina
foto: Grad Subotica

Martina Kolar izrazila je zahvalnost gradu Subotici i gradonačelniku Bakiću na podršci i današnjoj poseti. Ona se zahvalila doktorima i svom medicinskom osoblju na ukazanoj pažnji.

„Porođaj je protekao u najboljem redu, a beba je dobro. Danas izlazimo iz Opšte bolnice i idemo u Orom, naselje u kome živimo, gde nas s nestrpljenjem očekuju moj presrećni suprug Mario i naše troje dece, Mirel, Melisa i Melani“, rekla je srećna majka Martina.

1 / 5 Foto: Grad Subotica

Osim Mirabel Kolar, prvog dana ove godine rođene su još dve devojčice i dečak.

Današnjoj poseti prvorođenoj bebi u novoj 2023. godini prisustvovali su i v.d. direktora Opšte bolnice Subotica dr Saša Dželebdžić i Vesna Bosančić, pomoćnica Gradonačelnika za poslove Kabineta gradonačelnika.

Kurir.rs/N. H.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track