KUĆA NESTALE BEOGRAĐANKE IZGORELA 5 DANA POŠTO JOJ SE IZGUBIO TRAG! Cela Amerika traži ANU, evo zašto je POMERILA LET! Misterija!
Foto: Instagram

Potraga

KUĆA NESTALE BEOGRAĐANKE IZGORELA 5 DANA POŠTO JOJ SE IZGUBIO TRAG! Cela Amerika traži ANU, evo zašto je POMERILA LET! Misterija!

Društvo -

Detektivi iz Masačusetsa i ostale bezbednosne agencije danonoćno traže nestalu 39-godišnju Beograđanku Anu Volš, majku tri dečaka kojoj se svaki trag izgubio kada je 31. decembra krenula da se ukrca na avion na aerodromu Logan u Bostonu.

Misterija je produbljena kada je lokana policija objavila da je kuća nestale u kojoj je živela, izgorela!

Policija iz Kohaseta, Masačusets, održala konferenciju za novinare u petak kako bi pružila najnovije informacije o slučaju. Šef policije Vilijam Kvigli rekao je da detektivi njegove agencije i nekoliko drugih, uključujući državnu policiju Masačusetsa, rade „danonoćno” na slučaju.

"U ovom trenutku radi se o istrazi nestale osobe", rekao je Kvigli. "Samo pokušavamo da lociramo Anu i da je bezbedno vratimo kući. Nemamo ništa što bi potvrdilo bilo šta sumnjivo ili kriminalno", prenosi nbcboston.com.

Dok istražitelji tragaju za Anom Volš, izgorela je kuća u kojoj je živela do prošle godine.

Požar je buknuo u petak u bivšoj kući porodice Volš na Jerusalem Roadu u Kohasetu. Iselili su se u aprilu, navodi policija, a u petak je bilo prerano reći da li je to povezano sa njenim nestankom.

Vatrogasci su reagovali nešto pre 14.30 časova. nakon što su stanovnici prijavili da su osetili miris dima, a zatim videli vatru. Evakuisane su tri odrasle osobe, uključujući dadilju i 21-mesečno dete.

Niko nije povređen, rekao je u petak uveče šef vatrogasne službe Džon Dokrej.

„Vatra se na kraju podigla u tavanski prostor, a mi smo imali izuzetne poteškoće u pokušaju da pristupimo tavanu, a kada je vatra počela da izlazi kroz krov, morali smo da izvučemo sve članove iz zgrade i pređemo na spoljašnji napad. “, rekao je Dokrej.

Nije poznato gde je izbio požar. Dokrej je rekao da je Vatrogasna kancelarija Masačusetsa uključena u istragu o uzroku.

„Trebalo nam je dobar sat da ugasimo jaku vatru, a onda smo jurili za mnogo džepova jer se krov urušio“, rekao je Dokrej. „Bilo je teško pristupiti vatrenim džepovima da bismo ih ugasili.

„Ana je izvanredna žena“, rekao je njen prijatelj Piter Kirbi. „Ona je moćan rukovodilac, ona je majka puna ljubavi, ona je jedan od najistaknutijih ljudi koje poznajemo, i veoma smo uplašeni. Mnogo nam nedostaje i samo se molimo da bude bezbedna."

Ova 39-godišnjakinja je poslednji put viđena u svojoj kući u Kohasetu oko 4 ili 5 sati ujutro na Novu godinu. Njen nestanak je u sredu prijavio njen muž, a policiju je istovremeno upozorio njen poslodavac u Vašingtonu da nije viđena.

Šefica Kvigli je rekla da je policiji rečeno da ona planira da se ukrca na avion za Vašington na putovanje vezano za posao. Policija je od tada potvrdila tokom istrage da se nikada nije ukrcala u avion, ali nije mogla da potvrdi da li je ušla u uslugu deljenja vožnje ili ne, rekao je načelnik.

Ana Volš
foto: Instagram

Volševa je imala avionsku kartu za Vašington, gde je putovala nedeljno na posao, rezervisanu 3. januara, a ne 1. januara, rekao je Kvigli, ali se pretpostavlja da je pokušavala da dobije raniji let zbog hitne situacije na poslu. Ona radi u upravljanju imovinom, a par ima gradsku kuću i vozilo u Vaingtonu.

Rečeno je da je Anin muž potpuno kooperativan. Policija nije mogla da prati elektronski otisak na Volševoj otkako je nestala. Šef Kvigli je rekao da šira zajednica, a ne samo Kohaset, treba da pazi na Volš, ističući njene veze sa Vašingtonom i prijateljima „širom zemlje“. Policija u Kohasetu sarađuje sa vlastima u Vašingtonu, koje su pretražile i nisu pronašle tragove Volš na njenom imanju.

Policija Kohaseta je već izvršila pretres koristeći svoju jedinicu K9 u kući i susednoj oblasti, i verovatno će ponovo posetiti taj petak.

„U fokusu je upravo pokušaj da je lociramo“, rekao je šef Kvigli. „Bilo da joj je potreban samo mali odmor ili tajm-aut. Ako je to slučaj, mi samo tražimo da ona pozove – sve što je potrebno je telefonski poziv da nam kaže da je dobro.“

(Kurir.rs / Nbcboston.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track