HUMANITARNI KONCERT ZA SRBE NA KiM! Vujačić: Bez Kosova mi uopšte ne predstavljamo narod UČESTVUJU I MNOGI PRIPADNICI SRPSKE ELITE
Foto: Kurir televizija

srpska elita uz svoj narod na kim

HUMANITARNI KONCERT ZA SRBE NA KiM! Vujačić: Bez Kosova mi uopšte ne predstavljamo narod UČESTVUJU I MNOGI PRIPADNICI SRPSKE ELITE

Društvo -

Dvojica narodnih guslara Marko Šćepanović i Boško Vujačić održaće koncert "Kosovo je naš obraz i ime" u sali Kolarčevog narodnog univerziteta a prihod su namenili narodnoj kuhinji na Kosovu i Metohiji.

Koncert je simbolično posvećen srpskom narodu na Kosovu i Metohiji koji prolaze kroz jako teške dane u borbi za opstanak.

- Mi smo organizovali guslarsko veče na Kolarcu 12. januara sa početkom u 19 časova u četvrtak. Učestvovaće i petostruki prvak i najpriznatiji naš guslar Boško Vujačić koji je i nosilac ovog projekta zajedno sa mnom. Učesnici su i akademik Matija Bećković, Igor Braunović, borac sa Paštrika, arhimandrit Stefan iz manastira Velika Remeta i pevač Nedeljko Bilkić koji će pevati divne pesme o Kosovu - rekao je Šćepanović.

Puls
foto: Kurir televizija

Dodao je da su gusle uvek bile uz srpski narod tokom perioda njegovog stradanja.

- S obzirom na sve muke kroz koje prolazi srpski narod na Kosovu i Metohiji, pošto su gusle uvek u vremenima borbe bile uz svoj narod i podržavale našu tradiciju, došli smo na ideju da podržimo naše ljude na KiM kroz epske pesme i besede najeminentnijih predstavnika naše elite poput Matije Bećkovića.

Puls
foto: Kurir Televizija

Vujačić je izrazio čvrsto uverenje da bez Kosova i Metohije Srbi ne mogu predstavljati narod.

- Treba da se zapitamo, da smo bez Kosova da li bi imali dušu, a kamoli obraz i ime. Imali smo posle balkanskih ratova oslobođeno Kosovo, a to nije dugo potrajalo. I jedna i druga Jugoslavija su ga razgrađivalie. Ovo je apel svim Srbima da znaju da mi bez Kosova i Metohije uopšte ne predstavljamo narod i svi moramo da damo svoj doprinos. U našoj epici je smešteno celokupno naše pamćenje - tvrdi Vujačić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja