PROREKAO JE DOLAZAK JOVANA KRSTITELJA: Život proroka Malahije bio je kratak i čist kao suza, a OVO je molitva za spas duše
Foto: SPC

crkveni kalendar

PROREKAO JE DOLAZAK JOVANA KRSTITELJA: Život proroka Malahije bio je kratak i čist kao suza, a OVO je molitva za spas duše

Društvo -

Pravoslavni vernici danas slave Svetog proroka Malahija.

On se smatra poslednjim prorokom uoči dolaska Jovana Krstitelja.

Sveti prorok Malahija rodio se u Sofi, po povratku Jevreja iz vavilonskog ropstva. Još kao mlad je vodio čist i neporočan život. Njegovo ime znači "anđeo", a narod ga je tako prozvao kako zbog lepog, anđeoskog lica, tako i zbog njegovog "čistog" života.

Malahija je od detinjstva govorio da često razgovara sa anđelima. Ono što bi mu anđeo rekao, Malahija je prepričavao ljudima, koji su u prvo vreme bili sumnjičavi, ali nakon što su Malahijina proročanstva počela da se ostvaruju, postao je nadaleko poznat i poštovan.

Sveti prorok Malahija
foto: SPC

Legenda kaže da je upravo ovaj prorok, 500 godina pre dolaska Hrista, predvideo dolazak Jovana Krsititelja.

Svakako najpoznatije proročanstvo Svetog proroka Malahija je ono o strašnom sudu, kazni koja će zadesiti sve koji ne budu živeli prema božijim zakonima i zapovestima. Upravo ovo se smatra jedinim proročanstvom Svetog Malahija koje se još nije ostvarilo.

Malahija je umro mlad i pamte ga sve hrišćanske zahednice.

Molitva ovom svecu kratka je i jednostavna, ali delotvorna. Izgovorite mu ove reči:

"Proroka Tvoga Malahija, uspomenu Gospode slavimo, zato Te molimo, spasi duše naše".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track