PAZITE! VETAR ĆE I DALJE DA BRIŠE SVE PRED SOBOM: Evo gde se u Srbiji očekuju vejavica i mećava PROGNOZA ZA SLEDEĆU NEDELJU
Foto: Beta/Emil Vas

PAZITE! VETAR ĆE I DALJE DA BRIŠE SVE PRED SOBOM: Evo gde se u Srbiji očekuju vejavica i mećava PROGNOZA ZA SLEDEĆU NEDELJU

Društvo -

Sneg, jak vetar i kiša napravili su tokom dana haos širom Srbije. Prema najavi RHMZ, sneg će u većini zemlje nastaviti da pada i tokom noći.

"Do kraja dana vetrovito i osetno hladnije. Na severu Srbije suvo uz postepeno razvedravanje u večernjim satima, dok se u ostalim krajevima zadržava oblačno, mestimično sa snegom uz formiranje snežnog pokrivača visine od 5 do 10 centimetara, a na planinama značajnije povećanje postojećeg za novih 10 do 20 centimetara", navodi se na sajtu RHMZ.

RHMZ
foto: Printscreen/RHMZ

Meteorolozi navode da će duvati jak i olujni severozapadni vetar, a da se na planinama očekuju vejavica, mećava i snežni nanosi.

"Na području Beograda suvo i vetrovito sa jakim i olujnim severozapadnim vetrom", stoji u najavi.

RHMZ
foto: Printscreen/RHMZ

Kako se dalje navodi, u nedelјu i ponedelјak sneg se očekuje samo u brdsko-planinskim predelima uz dalјe, ali manje povećanje visine snežnog pokrivača.

"Sledeće sedmice u nizijama jutarnja temperatura od -10 do -4 °S, lokalno i manje, na planinama i do -20 °S. Maksimalna temperatura do srede u većini mesta oko ili malo ispod 0 °C, a od četvrtka u manjem porastu", dodaje se u prognozi.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja