MESEC DANA ROBIJE ILI DO 40.000 AKO VAS KAMERA USLIKA ZA OVO! Policija lepo najavila da će ovaj prekršaj od petka papreno da košta
Foto: Shutterstock, Ilustracija

koga kamera uslika, neće mu biti lako

MESEC DANA ROBIJE ILI DO 40.000 AKO VAS KAMERA USLIKA ZA OVO! Policija lepo najavila da će ovaj prekršaj od petka papreno da košta

Društvo -

BEOGRAD - Policija je najavila danas da će od petka, 10. februara početi da, na osnovu snimaka zabeleženih kamerama sistema video-nadzora grada Beograda, kažnjava vozače koji prođu vozilom na crveno svetlo semafora ispred raskrsnice ili obeleženog pešačkog prelaza.

Кamere će pomoću softvera detektovati vozila koja prođu semafor na znak crvenog svetla i automatski beležiti video-snimak učinjenog prekršaja, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Vlasniku, odnosno korisniku takvog vozila biće upućen poziv da u roku od osam dana dostavi potpune i tačne podatke o identitetu lica koje je učinilo prekršaj.

Saobraćajna Policija, policajac na motoru, motor, policija na motoru, policija
foto: Shutterstock, Ilustracija

Ukoliko vozilom u trenutku činjenja prekršaja nije upravljao vlasnik, on je dužan da dostavi pisanu izjavu overenu u nadležnom organu na osnovu koje se na nesporan način može utvrditi koje lice je upravljalo vozilom u vreme činjenja prekršaja.

Za prolazak vozila na crveno svetlo semafora, odnosno za nezaustavljanje vozila ispred pešačkog prelaza koji je regulisan semaforima, Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima propisana je novčana kazna u rasponu od 20.000 do 40.000 dinara ili kazna zatvora u trajanju do 30 dana, šest kaznenih poena i zaštitna mera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od najmanje tri meseca.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track