PATRIJARH PORFIRIJE IZRAZIO SAUČEŠĆE POVODOM RAZORNOG ZEMLJOTRESA: Naše molitve su sa svim žiteljima Turske i Sirije
Foto: Printscreen/Instagram

PATRIJARH PORFIRIJE IZRAZIO SAUČEŠĆE POVODOM RAZORNOG ZEMLJOTRESA: Naše molitve su sa svim žiteljima Turske i Sirije

Društvo -

Patrijarh srpski Porfirije izrazio je saučešće porodicama žrtava stravičnog zemljotresa koji je pre dva dana pogodio Tursku i Siriju.

- Povodom katastrofalnog zemljotresa koji je doneo stradanja i patnju hiljadama ljudi, uništio domove, hramove i druge javne objekte, Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije izarazio je 7. februara 2023. godine saučešće Njegovoj Svetosti Patrijarhu carigradskom g. Vartolomeju, Njegovom Blaženstvu Patrijarhu antiohijskom i sveg Istoka g. Jovanu, predsedniku Turske g. Redžepu Tajipu Erdoganu i predsedniku Sirije g. Bašaru al Asadu - rekao je Porfirije i dodao:

- Molimo se Gospodu da postradalima umesto zemljaskih podari nebeske domove pravednika, a njihovim bližnjima pruži utehu, kao i da sačuva živote svih drugih ljudi u područjima pogođenim ovom prirodnom katastrofom. Naše molitve su danas sa svim žiteljima Turske i Sirije, stoji u izjavi saučešća koji je duhovni predvodnik pravoslavnih Srba uputio u svoje ime i u ime Svetog Arhijerejskog Sinoda Srpske Pravoslavne Crkve.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track