OVO JE DEČAK POREKLOM IZ SRBIJE KOJI JE POGINUO U ZEMLJOTRESU U TURSKOJ Tata Igor prešao pola sveta da ga isprati na VEČNI POČINAK
Foto: EPA, Privatna Arhiva

tuga

OVO JE DEČAK POREKLOM IZ SRBIJE KOJI JE POGINUO U ZEMLJOTRESU U TURSKOJ Tata Igor prešao pola sveta da ga isprati na VEČNI POČINAK

Društvo -

Osmogodišnji Robin Pejković, koji je poreklom iz Srbije, nastradao je u razornom zemljotresu koji je pogodio turski lučki grad Iskenderun.

Mališana je pronađen bez znakova života u ruševinama zgrade. Nalazio se u zagrljaju majke Sane koja je povređena i zbrinuta u jednoj od bolnica. Majka je pokušala da ga kobne noći telom zaštiti od posledica zemljotresa, međutim, povrede su bile takve da mu nije bilo spasa.

Robin Pejković
foto: Printscreen Facebook

Oca Igora, koji je rodom iz Kragujevca, bolna vest je zatekla u Meksiku gde radi već nekoliko godina. Odmah se spakovao i krenuo u Tursku gde su mu živeli supruga i dete.

Vest je šokirala njegove najbliže rođake u Srbiji.

- Robin je bio izuzetno pametno i lepo dete. Plavokos, vedar, pravi anđeo... Svi smo ranjeni jer je često dolazio u Srbiju. Ponekad sa majkom, a češće sa oba roditelja. Uvek smo se radovali njihovim dolascima i odmorima koje smo zajedno proveli. Bio je sa nama tokom novogodišnjih praznika, pa još nismo ni navikli bez njega, a sada se, eto, zauvek rastadosmo - ispričao je vidno potresen Igorov brat od tetke Saša Joksimović za Novosti.

VIŠE OD 11.000 MRTVIH

U razornim zemljotresima koji su u ponedeljak pogodili Tursku i Siriju, podsetimo, prema poslednjim zvaničnim podacima poginulo je više od 11.200 ljudi.

Turski zvaničnici naveli su brojku od 8.574 žrtve, dok se u Siriji broj smrtnih slučajeva kreće oko 2.600.

Srbija je poslala dodatne spasilačke timove. Specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina koje čini 45 pripadnika Sektora za vanredne situacije biće angažovani u gradu Odabasi.

Mašinski inženjer Igor upoznao je u Turskoj profesorku engleskog Samu iz Iskenderuna. Mladi par je neko vreme živeo u Americi gde je 2014. godine rođen Robin. Posao ih je vratio u Tursku, ali je pre dve godine Igor otišao za Meksiko dok su supruga i dete ostali u Iskenderunu.

Maleni Robin Pejković sahranjen je na pravoslavnom groblju u Iskenderunu. Opelo je služio grčki sveštenik.

Na večni počinak dečaka zauvek usnulog u maminom naručju ispratili su tata Igor i mama Sena.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track