DAN POSLE STRAŠNOG POŽARA U USTANIČKOJ: Probali smo vodom iz balona da ugasimo vatru, SVE ŠTO SMO IMALI IZGORELO JE (FOTO)
Požar u Ustaničkoj, Foto: Privatna arhiva

Zgarište

DAN POSLE STRAŠNOG POŽARA U USTANIČKOJ: Probali smo vodom iz balona da ugasimo vatru, SVE ŠTO SMO IMALI IZGORELO JE (FOTO)

Društvo -

Vatra je bila išla i nekoliko metara uvis. Prenoćili smo u kolima, ni ćebeta nismo imali, pričaju Raša Simić i Željka Đurđević nakon požara u Ustaničkoj

Video sam plamen i izjurio iz barake. Uzeo sam balone, sipao vodu po plamenu. Vatra je bila sve jača, pretvorila se u buktinju za nekoliko minuta. Pozvali smo vatrogasce. Došli su ubrzo, posle 10 minuta. Ali uzalud. Sve što smo imali je izgorelo. Ostala je tek neka šerpa, kašika, ali ništa što je upotrebljivo.

Ovako za Kurir priča Raša Simić, koji je do nedelje do 18.30 živeo u jednoj od baraka nehigijenskog naselja koje su izgorele u ogromnom požaru u Ustaničkoj ulici u Beogradu.

Požar u Ustaničkoj
foto: Privatna arhiva

Kaže, nakon što su pokušali da ugase vatru, sklonili su se na bezbedno i gledali kako plamen guta sve pred sobom. Noć su proveli u napuštenim objektima, neki su spavali u automobilima...

- Nismo ni dokumenta uspeli da spasemo, a kamoli bilo šta drugo. Dete nam je tinejdžer, ona je kod drugarice. Mi nismo imali gde. Prenoćili smo u kolima, samo u stvarima u kojima smo bili kad je požar izbio. Ni ćebeta, ni ničega... Palio sam auto povremeno, da se zagrejemo. Neki su spavali u napuštenom objektu prekoputa. Srećni smo što smo svi živi, iako nemamo više ništa - kaže on.

1 / 6 Foto: Privatna arhiva

Preturaju, dok pričaju s nama, i on i komšinica po onome što je ostalo na zgarištu. Da vide da li se nešto spasti može. Njih je nekoliko, od ukupno 50 ljudi koji su živeli u ovom naselju... Sa njima su psi koji su spaseni iz vatre. - Pustili smo životinje čim smo videli vatru. Prava je sreća što nije bilo dece. Ne znamo šta je uzrok požara, niko nije ložio vatru koja je mogla ovako nešto da napravi.

Željka Đurđević kaže da je isprva mislila da je upozorenje na opasnost samo neslana šala jednog momka.

- Komšija je vikao "požar", nisam mu poverovala. Kad sam izašla, vatra je bila već metar uvis. Posle je plamen išao i nekoliko metara gore. Nismo mogli ništa, stajali smo sa strane i gledali kako nam sve nestaje.

1 / 7 Foto: Privatna arhiva

Inače, ovo nije prvi požar koji se ovde desio. Kažu da je gorela vatra pre tri dana na početku naselja. Jedna udžerica je izgorela i to su ugasili. Sa vatrenom stihijom koja se dogodila u nedelju po podne borilo se 30 vatrogasaca sa šest vozila.

Do zaključenja broja iz MUP nismo dobili odgovor šta bio mogao biti uzrok požara.

Kurir.rs / Suzana Trajković

Bonus video:

00:19

Veliki požar u Ustaničkoj ulici u Beogradu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track