SNEG PADA, NE STAJE, ZABELEO SE I BEOGRAD: Na jugu proleće, na severu nula! Gde je jutros najhladnije, RHMZ izdao OVO upozorenje
Foto: Zorana Jevtić, Nenad Kostić

VREMENSKA PROGNOZA

SNEG PADA, NE STAJE, ZABELEO SE I BEOGRAD: Na jugu proleće, na severu nula! Gde je jutros najhladnije, RHMZ izdao OVO upozorenje

Društvo -

BEOGRAD - U većem delu Srbije danas će biti oblačno i osetno hladnije s kišom i snegom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Samo na jugu i jugoistoku zemlje toplo i veći deo dana suvo vreme. Najniža temperatura oko nula, a najviša dva stepena u zapadnoj Srbiji. Na jugu i jugoistoku temperatura od devet do 19.

RHMZ
foto: RHMZ Printscreen

Najviše padavina biće u Podrinju i na jugozapadu zemlje. Vlažan sneg tokom jutra će padati širom Vojvodine, u Beogradu, zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji.

Vetar slab i umeren, u Banatu povremeno jak severozapadni, a na jugu Srbije i dalje umeren i jak jugozapadni.

RHMZ
foto: RHMZ Printscreen

U Beogradu tokom jutra vlažan sneg. U toku dana padavine u slabljenju, a vlažan sneg se ponovo očekuje uveče i u toku noći.

AMSS: Oprez zbog snega i smanjene vidljivosti

Na zapadu i severu Srbije saobraćaj se odvija usporeno zbog snega, mokrih kolovoza i smanjene vidljivosti, saopštio je Auto moto savez Srbije (AMSS).

Svi putevi su očišćeni, a snega visine do pet centimetara na kolovozu ima samo na putevima trećeg prioriteta na teritoriji Ivanjice, i preporučena je oprezna vožnja. Zabrane za kamione s prikolicom i šlepere na snazi su na teritoriji Kopaonika, Ivanjice, Sjenice i Duge Poljane, i Raške, navedeno je u saopštenju. Na graničnim prelazima nema zadržavanja na putničkim terminalima, dok kamioni čekaju na izlaz iz zemlje samo na Horgošu tri sata.

RHMZ
foto: RHMZ Printscreen

Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura oko nula, a najviša oko tri stepena.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track