NAJBOLJA VEST KOJU SAM ČUO OD KADA SAM POSTAO MINISTAR! Husein Memić: Sada je sve lakše, zahvaljujući Kuriru! ALI I OVO MORAMO!
Foto: Ministarstvo turizma i omladine, Printscreen

sjajno

NAJBOLJA VEST KOJU SAM ČUO OD KADA SAM POSTAO MINISTAR! Husein Memić: Sada je sve lakše, zahvaljujući Kuriru! ALI I OVO MORAMO!

Društvo -

Srbija je dobila Protokol o postupanju u školi sa učenicima obolelima od šećerne bolesti što je velika pobeda Kurira koji je pokrenuo ovu inicijatvu!

Protokol predviđa tri nivoa delovanja u školi, a donelo je Ministarstvo zdravlja i Republička stručna komisija za prevenciju i kontrolu šećerne bolesti. Poslat je u Ministarstvo prosvete na mišljenje, posle čega će biti distribuiran u sve osnovne i srednje škole u Srbiji.

Husein Memić
Husein Memić foto: Ministarstvo turizma i omladine

Husein Memić, ministra turizma i omladine, čije je dete obolelo od dijabetesa i koji je dao nemerljiv doprinos inicijatvi Kurira time što je za naš list bez ustezanja govori o mukama ove dece i njihovih roditelja, pa i tome da na crno kupuje senzore, kaže da je ovo najbolja vest koju je čuo od kako je došao na mesto ministra.

protokol dijabetes
foto: Shutterstock

- Sada je sve lakše, zahvaljujuci Kuriru koji je pokrenuo ovu temu nismo više usamljeni, naš glas se čuje, i konačno postoji velika nada da se izborimo za sve što je našoj deci potrebno kako bi normalno funkcionisala. Protokol je još jedna potvrda da sistem postoji i veliko hvala ministarki zdravlja Danici Grujičić, kao i kolegi ministru prosvete Branku Ružicu na istrajnosti i želji da pomognu - ističe za Kurir Memić i dodaje:

Husein Memić
Husein Memićfoto: Ministarstvo turizma i omladine

- Za ovo kratko vreme javilo na stotinu roditelja koji sa zabrinutošću prate ishod naše zajedničke borbe. Oformili smo privatnu grupu i u planu je formiranje udruženja roditelja za brigu o deci sa dijabetesom kroz koje ćemo koordinirati dalje aktivnosti. Dobro je što uvodimo protokole u škole, jednako su nam bitni protokoli i u vrtićima, kao i pravo na izbor kada su senzori i pumpe u pitanju. Protokol u školama mora obavezati školu da ima sprej glukagon koga trenutno nemamo u Srbiji. Ovo je jedna od stvari koje ćemo zajedno sa svim udruženjima i uz pomoć države rešavati.

Kurir.rs/J. S. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track