KOMŠIJE OCA IZ VLASOTINCA KOJI SE JAVNO ODREKAO DECE OTKRILE NOVE DETALJE: Bili najbogatiji u selu, ali pre 3 godine se promenio
Foto: Privatna arhiva

NOVI DETALJI

KOMŠIJE OCA IZ VLASOTINCA KOJI SE JAVNO ODREKAO DECE OTKRILE NOVE DETALJE: Bili najbogatiji u selu, ali pre 3 godine se promenio

Društvo -

Muškarac iz Vlasotinca oblepio je bandere plakatima na kojima piše da se odriče svog sina od deset i ćerke od šest godina!

Na njima stoje njegova fotografija, mesto prebivališta, godina rođenja i puno ime i prezime. Pored imena svoje maloletne dece napisao je njihove datume rođenja, ali i adresu gde žive sa majkom.

- Odričem se sina rođenog 2013. godine i kćerke rođene 2017. godine. Ovom prilikom želim da izjavim da za gore navedene osobe ne želim da snosim nikakve posledice zbog nemara njihove majke i same dece sa kojima sam preživeo golgotu - napisao je na plakatima.

PROBLEMI U PORODICI

Muškarac je za medije izjavio da se na ovaj potez odlučio iz očaja i "zbog porodičnih problema".

- Razveo sam se od supruge. Zabrinut sam za svoju decu... Zbog loših odnosa u porodici odselio sam se iz Vlasotinca. Ja sam fizički radnik i izdržavam se od svog posla i plaćam alimentaciju. Nikog nisam maltretirao. Ja sam žrtva - kazao je muškarac.

Njegovi rođaci šokirani su onim šta je uradio. Jedan od njih navodi da se on potpuno promenio pre tri godine nakon smrti oca.

Vlasotince, otac se odrekao dece, otac
foto: Privatna arhiva

- Sa ocem je proizvodio drvnu građu i lepo su zarađivali. Napravili su dve kuće u Vlasotincu. Bili su najbogatiji u svom selu, a kada je otac preminuo nastavio je uspešno da radi, ali samo godinu dana. Potom se povukao u sebe i potpuno se promenio, a onda su krenuli i porodični problemi. Njegova majka i brat, ali ni žena nisu mogli da ga prepoznaju. Počele su svađe, a on je čak završio u pritvoru zbog porodičnog nasilja. Ne možemo da verujemo u šta se pretvorio, a bio je divan momak - kazao je jedan od rođaka.

Direktor Centra za socijalni rad u Vlasotincu Momčilo Ignjatović navodi da su svi u toj ustanovi i čitavo Vlasotince zapanjeni gestom sugrađanina i da su preduzeli sve mere iz njihove nadležnosti.

OSRAMOTIO VLASOTINCE

- Njegova majka i žena i deca neko vreme su bili u sigurnoj kući u Leskovcu zbog nasilja u porodici. U toku brakorazvodne parnice dao je izjavu da se slaže da deca budu kod majke! Zato je ovaj njegov postupak neobjašnjiv... Nakon što su se pojavili plakati. Mi smo obišli majku i decu u kući u Vlasotincu i ponudili im pomoć. Odbili su da ponovo idu u sigurnu kuću. Na raspolaganju im je naš socijalni radnik u svako doba dana i noći, a uputićemo im i jednokratnu pomoć. Koliko znamo tužilaštvo radi na ovom slučaju - kazao je Ignjatović.

Komšije muškarca kažu da se nakon porodičnih trzavica vratio u selo iz koga potiče gde se zatvorio u kuću. Navode da ih je sve iznenadila odluka da se javno odrekne dece.

- Osramotio je Vlasotince i svoje selo. Kao da ga je obuzeo neki đavo. Priča se da je počeo nekom čudnom Bogu da se moli... Ovo što je uradio je nedopustivo. Ima divnu ženu i decu i brata. Nisu zaslužili da se ovako o svima njima priča. Mi Vlasotinčani smo se sada udružili da skinemo sve te sramne plakate, a ima ih oko 300! To više nećemo da gledamo - kaže komšinica.

(Kurir.rs/Informer)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track