ZEČEVIĆ MI SE HVALIO DA DOBRO ZARAĐUJE I DA IMA STARAČKI DOM: Vjerica Radeta otkrila detalje razgovora sa poslanikom Zečevićem
Foto: ATAImages, Nataša Milenković, Printscreen

potpredsednica Srpske radikalne stranke

ZEČEVIĆ MI SE HVALIO DA DOBRO ZARAĐUJE I DA IMA STARAČKI DOM: Vjerica Radeta otkrila detalje razgovora sa poslanikom Zečevićem

Društvo -

Narodni poslanik dr Zoran Zečević, visoki funkcioner Srpske stranke Zavetnici, pre dve godine pohvalio mi se kako drži dom za stare i porodičnu polikliniku u Aranđelovcu, od čega dobro zarađuje, tvrdi za Kurir Vjerica Radeta, potpredsednica Srpske radikalne stranke.

- Još pre dve godine sam u javnosti rekla da Zečević ima starački dom. To mi je i sam rekao u Požarevcu na godišnjici smrti Slobodana Miloševića. Neobavezno smo razgovarali i u toj priči Zečević mi priča da je u penziji, da je porodičnu firmu prepustio sinovima, ali da odlično zarađuju od poliklinike i od doma za stare.

Vjerica Radeta
foto: Kurir televizija

Kada smo neko vreme posle toga gostovali zajedno u jednoj emisiji na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, gde je tema, između ostalog, bila pranje para, pitala sam Zečevića da li je toliku imovinu stekao samo od lekarske plate - priča nam Radeta i dodaje:

- Onda sam zbog zarade pomenula i starački dom, za koji se pohvalio da drži. Tada je počeo da besni i opsovao mi je majku, što su čuli gosti u studiju. Pošto argumente i odgovor na pitanje nisam dobila, nakon emisije je Zečević pobegao besan. Nadležne institucije treba da isteraju ovaj slučaj njegovog nelegalnog doma do kraja.

Zoran Zečević, dr Zoran Zečević
foto: Printcsreen

Podsetimo, Kurir danima piše o nelegalnom domu za stare, kom je MINRZS tri puta od 2008. izricao zabranu rada. Da dom i dalje radi, ukazuje činjenica da su inspektori MINRZS pokušavali 2022. da izvrše nadzor, ali njihovu urgenciju je Osnovni sud u Aranđelovcu odbio.

I V. P. je nedavno iznela za Kurir optužbe na račun zaposlenih u domu tvrdeći da su zapustili njenu majku, koja je tamo boravila krajem godine, te i da je ubrzo nakon toga preminula. Inspekcija Ministarstva turizma i omladine je prošle nedelje uspela da uđe u prostorije nelegalnog doma za stare u okviru poliklinike, gde su i zatekli stare ljude.

Oni nisu imali osnova da reaguju, jer ti stari ljudi nisu turistički inspektori, te su zapisnike prosledili ministarstvima rada i zdravlja. Iz MINRZS rečeno nam je da će nakon uvida u zapisnik, "ukoliko se utvrdi postojanje osnova sumnje da se u istom objektu pružaju i usluge socijalne zaštite i usluge stacionarne zdravstvene zaštite, inspekcija socijalne zaštite Ministarstva za rad koordinisati svoje aktivnosti sa inspekcijom Ministarstva zdravlja, u cilju vršenja inspekcijskog nadzora (svaka iz svoje nadležnosti)".

Kurir je još u četvrtak uputio i pitanja Osnovnom sudu u Aranđelovcu, ali ni do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovore.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track