NAJVEĆI STRAH RODITELJA: I vakcinisani i nevakcinisani - oprez! Dr Milićević: Ova 4 dana su KLJUČNA kod pojave MALIH BOGINJA
Foto: Profimedia

mALE BOGINJE

NAJVEĆI STRAH RODITELJA: I vakcinisani i nevakcinisani - oprez! Dr Milićević: Ova 4 dana su KLJUČNA kod pojave MALIH BOGINJA

Društvo -

Treba li da strahujemo od epidemije morbila? Broj registrovanih slučajeva malih boginja u Srbiji raste, a poslednji je zabeležen u Beogradu i to kod bebe od 14 meseci.

Treba li da strahujemo od epidemije i ko je sve ugrožen proverava Ivana Jovanović.Ivana, kakva je trenutna situacija sa morbilama?

Pedijatar i alergolog Saša Milićević govorio je danas u jutarnjem programu o ovoj potencijalnoj opasnosti.

Saša Milićević
foto: Kurir tv

- Nema razloga za strah, ali za neku vrstu pripravnosti ima. Ta bolest se jako brzo širi. Problem je što je dete zarazno četiri dana pre i četiri dana posle pojave ospI. Trebalo bi da bude 95 odsto dece vakcinisano - rekao je.

02:45

Male boginje: Dr Saša Milićević

Posebno su ugroženi stariji.

- Često nedostaje podatak kod starijih osoba, da li su preležali ospu, ili nisu. Nekada nam je to najteže da saznamo. U većini slučajeva sve bude u redu. Postoje komplikacije kao što je upala pluća, moždanih ovojnica... Moramo da štitimo i svoju i drugu decu - naglasio je.

Kurir.rs/ Ivana Jovanović

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track