Najnovije vesti

MISLILI STE, DOŠLO JE LEPO VREME? Nedeljko Todorović rekao je nešto što će vas razočarati: TEK OD OVOG DATUMA POČINJE PROLEĆE
Meteorolog Nedeljko Todorović, Foto: Kurir TV, Shutterstock, Ilustracija

vremenska prognoza

MISLILI STE, DOŠLO JE LEPO VREME? Nedeljko Todorović rekao je nešto što će vas razočarati: TEK OD OVOG DATUMA POČINJE PROLEĆE

Društvo

Na nebu iznad Beograda proteklih dana provejavalo je "nešto", e pa za to "nešto", svi su mislili da veje sneg, ali nije!

Naime, reč je o retkoj pojavi koja se zove "krupa" i za ovo mnogi nisu čuli ali juče su imali priliku da vide, pa u više navrata tokom dana.

Novinarka Kurir TV Jelena Kovačević potražila je odgovore na ovo, ali i druga pitanja od meteorologa Nedeljka Todorovića.

metereolozi, vreme, sneg, krupa, Nedeljko Todorović
foto: Kurir tv

- To je prirodna pojava. To su sleđena zrna, sitna zrna, ne sneg. Vreme je bilo promenljivo i tipično za kraj marta i početak aprila - kaže Todorović.

04:00

NE ODLAŽITE ZIMSKE JAKNE! DEFINITIVNOG OTOPLJENJA NEĆE BITI

U Subotici se digla peščana prašina koja je izazvala kolaps u saobraćaju i dovela do udesa.

- Za udese su krivi vozači, jer nisu bili dovoljno oprezni. A što se tiče vremenskog sagledavanja situacije, palo je manje kiše i zemljište nije bilo natopljeno vlagom, i kada je duvao jak i olujni vetar on je podizao usitnjenu prašinu i nosio je, na nesreću u saobraćaj - ukazao je Todorović i podelio sa gledaocima šta možemo očekivati u narednom periodu.

- Definitivnog otopljenja još neće biti. Danas i sutra temperatura će otići na više podeoke. Petak će biti najtopliji dan, sa maksimalnom temperaturom od 17 stepeni celzijusa. Ali onda dolazi opet sveža, bolje da kažem, hladna varijanta vremena sa kišom i snegom u nižim predelima, u utorak i sredu - 4. i 5. april. Ovo proleće neće doneti visoke temperature, tek posle 20. aprila možemo očekivati toplo proleće, iako će, svakako, od 10. aprila biti toplije - rekao je Todorović.

Vetra će biti, ali ne ovako snažnog i olujnog, kao u proteklim danima, dodao je Todorović.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja