OVO JE CENA SVADBE U SRBIJI, SPREMITE SE DA IZDVOJITE PAPRENU CIFRU! Ipak, postoji mnogo veći problem za mladence (VIDEO)
Foto: Shutterstock

KURIR TV

OVO JE CENA SVADBE U SRBIJI, SPREMITE SE DA IZDVOJITE PAPRENU CIFRU! Ipak, postoji mnogo veći problem za mladence (VIDEO)

Društvo -

Kada se dve srodne duše pronađu, ostaje samo da sa bližnjima podele radost i organizuju svadbu, što u današnje vreme uopšte nije lako.

I zvanicama pozivnica za svadbu neretko predstavlja udarac na džep. Ipak mnogi kažu da uprkos teškoj finansijskoj situaciji, mesecima unapred odvajaju, ne bi li otišli na veselje.

svadba, svatovi, svadbena kolona
foto: Nenad Kostić

Mladama je nekada bilo najteže da pronađu venčanicu iz snova, ali sada ih muče neki drugi problemi.

A koji su ti problemi otkrila je Nedeljka Ivošević, koja je nedavno organizovala svadbu:

- Potraga za salom trajala je više meseci, ali smo uspeli na vreme da obezbedimo sve jer smo na vreme počeli da organizujemo. Počeli smo s pripremom godinu dana pre. Po osobi smo platili 35 evra, a danas je ta cena 50. Najizazovnije je bilo organizovanje rasporeda sedenja gostiju.

Na prosečnu svadbu u Srbiji poziva se oko 200 zvanica, a celokupni troškovi iznose oko 20 hiljada evra, kažu organizatori venčanja. Međutim nisu troškovi svadbe najveći problem budućih mladenaca. Najlepši, ali ujedno i možda najteži deo posla je pronaći pravi prostor.

00:52

OVO JE CENA SVADBE U SRBIJI, SPREMITE SE DA IZDVOJITE PAPRENU CIFRU! Ipak, postoji mnogo veći problem za mladence

- Nama je bukiranost velika. Što pre zakažete svadbu, to bolje, jer su sad svi željni da je zakažu. Naše cene menija se kreću od 40 evra pa naviše, kako cena raste, pojačan je meni. Osim toga, nudimo dekoraciju, fotografe, kompletno osoblje - rekao je menadžer jednog restorana.

Budućim mladencima preporučuje se da u organizaciju proslave uđu s čeličnim živcima i minimum godinu dana ranije. Dobra organizacija je, zaključuju naši sagovornici, u ovom slučaju, zaista pola posla.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track