"NE NASEDAJTE DA POSTOJE ZDRAVE CIGARE" Dr Ana Petrović: Vejpovi i elektronske cigarete sadrže TOKSIČNE TEČNOSTI, koje idu u krv
Foto: Kurir TV

oprez

"NE NASEDAJTE DA POSTOJE ZDRAVE CIGARE" Dr Ana Petrović: Vejpovi i elektronske cigarete sadrže TOKSIČNE TEČNOSTI, koje idu u krv

Društvo -

U Srbiji će uskoro biti zabranjena prodaja elektronskih cigareta maloletnicima.

To će omogućiti izmena Zakona o zaštiti potrošača na čijoj izradi Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine započinje rad.

A koliko su štetne elektronske, kao i cigarete bez nikotina, i da li su opasnije od klasičnih cigareta, proveravao je jutros novinar Kurir TV Predrag Žambok sa svojom sagovornicom, dr Anom Petrović.

- Sve veći broj mladih se odlučuje da umesto klasičnih nikotinskih, koristi beznikotinske ili elektronske cigarete, popularne vejpove. Zamka je što neki vejpovi sadrže nikotinska punjenja, a da konzumenti to ni ne znaju. Oni su urasta od 15 do 30 godina štto je poražavajuće. Način primene ovakvih vigareta opredelilo je mlade ka ovim - kaže dr Ana Petrović.

02:20

NE NASEDAJTE DA POSTOJE ZDRAVE CIGARE Dr Ana Petrović: Vejpovi i elektronske cigarete sadrže TOKSIČNE TEČNOSTI, koje idu u krv

- Vejpovi su uređaji koji tade uglavnom na baterije i imaju mogućnost elektronskog punjenja. Sadrže određene tečnosti, a neke naučne studije su pokazale da su u njima tzv. acetaldehid i formaldehid koji su toksični za ljudski organizam. Svi štetni sastojci iz vejpova ulaze u pluća, odatle u krvotok - zaključila je dr Petrović.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track