OGLASIO SE MITROVAC NA TARI ZBOG JEZIVOG SMEŠTAJA: Kiša i sneg oštetili deo krova, ima vlage, pao i deo gleta! Evo šta preduzimaju
Foto: Privatna Arhiva

ZA KURIR

OGLASIO SE MITROVAC NA TARI ZBOG JEZIVOG SMEŠTAJA: Kiša i sneg oštetili deo krova, ima vlage, pao i deo gleta! Evo šta preduzimaju

Društvo -

Nakon pisanja Kurira o zabrinutosti roditelja iz Beograda i Stare Pazove koji su decu poslali u Dečije odmaralište Mitrovac na Tari iz Centra dečijih letovališta i oporavilišta grada Beograd (CDL), a koje je vlsnik ovog odmarališta, poručili su za Kurir da od njegove izgradnje 1979. godine nije urađena neophodna rekonstrukcija kao i da se čekaju bolje vremenske prilike kako bi se narednih dana nastavila sanacija na oštećenju krova na Paviljonu Pahulja.

- Kiša i sneg konstantno padaju poslednjih sedam dana na Tari i ogromne količine padavina su oštetile deo krova na paviljonu Pahulja. Za kratko vreme u samom uglu na plafonu kupatila sobe 108 pojavila se vlaga i deo gleta je otpao. Naše ekipe se bave hitnom sanacijom nastale štete i uskoro će sve biti dovedeno u prvobitno stanje. Kapitalne rekonstrukcije je nemoguće raditi u ovim vremenskim uslovima koji su nepredvidi na nadmorskoj visini od 1.080 metara, ali nadam se da će uskoro početi lepše vreme i da ćemo moći da prionemo na posao. Razgovarali smo gotovo sa svim učiteljicama i pratiocima grupa i apsolutno nemaju nikakve zamerke ni na higijenu, a ni na hranu i na smeštaj - navode iz Mitrovca na Tari i dodaju:

hotel, Tara
foto: Privatna Arhiva

- Deca provode veći deo dana napolju po ustaljenim programima CDL-a i "Super kampa", što se uklapa u koncept klimatskog oporavka. Mitrovac na Tari je izgrađen davne 1979. godine i nakon gotovo pola veka, potpuno je jasno da je potrebna kompletna rekonstrukcija kako bismo produžili vek ovoj ustanovi. Mitrovac na Tari je biser srpske prirode i gotovo da ne postoji niko ko nije bio ovde bar jednom u toku detinjstva. Potrudićemo se zajedno sa Gradom Beogradom i gradskim Sekretarijatom za obrazovanje da Mitrovcu ne samo povratimo stari sjaj, već da od njega napravimo ,,centar dečjeg sveta“.

Dodaju i da je poslednjih godina zamenjeno 400 dotrajalih kreveta i 635 dušeka, da su urađene pločice u paviljonima Sunce i Borovi, ubačen nov nameštaj u restoran "Kačara" i "Klub za decu".

- Urađen je kompletan redizajn Mitovca, rekonstruisan deo elekrtro energetskog sistema i mnogi drugi radovi koji se konstantno obavljaju na objektima. Nedavno smo imali i nabavke agregata i hladnjače kako ne bi postojala opasnost od kvarenja namirnica u slučaju nestanka struje. Naši objekti su potpuno uslovni za boravak dece. Prošle godine je kroz Cdl prošlo ukupno 32.677 dece i nismo imali ni jednu ozbiljnu pritužbu na naš rad - poručili su iz odmarališta.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track