SRBIJA JE JEDNA OD RETKIH ZEMALJA KOJA SE PO OVOME MERI SA UKRAJINOM! Vojinović otkrio: Koliko smo mali, ovo je VELIKI USPEH
Foto: Printscreen/Instagram

KURIR TV

SRBIJA JE JEDNA OD RETKIH ZEMALJA KOJA SE PO OVOME MERI SA UKRAJINOM! Vojinović otkrio: Koliko smo mali, ovo je VELIKI USPEH

Društvo -

Srbija će uskoro imati priliku da pokaže svoju vojnu moć na smotri vojne tehnike koja će se održati 22. aprila na aerodromu u Batajnici. Ovaj događaj biće najveća prezentacija onoga što ima Vojska Srbije, a uključuje sve od tenkova, preko oklopnih vozila do aviona i helikoptera.

No, da li je Srbija zaista među vodećim bivšim jugoslovenskim republikama kada je u pitanju modernizacija vojske? Prema skali američkog vojnog portala Global Firepower, Srbija zauzima 58. mesto. Petar Vojinović, urednik portala Tango six, gostovao je u emisiji Puls Srbije gde je prokomentarisao rangiranje Srbije na američkom vojnom portalu.

- Taj sajt je jedna nevladina organizacija odnosno organizacija koja se bavi analitikom. Bave se analizama vojskom na razne načine, a metodologija je obrazložena na njihovom sajtu sa jednim interesantnim aspektom da naša vojska ne objavljuje toliko segmente priča koje su bitne za analitiku. Kao što su na primer nabavke konkretno brojno stanje vojnika. Svi oko nas to objavljuju, a mi ne i onda takvi sajtovi mogu da rade analitiku putem medijskog izveštavanja. Mislim da ova organizacija radi relativno dobro i naravno da je njima u interesu da naprave analitiku po sistemu pozicija i to je jako interesantno za medije - rekao je Vojinović i dodao:

04:40

Vojinović otkrio: SRBIJA JE JEDNA OD RETKIH ZEMALJA KOJA SE PO OVOME MERI SA UKRAJINOM!

- Na primer Ukrajina, prema procurelim dokumentima Pentagona, ona je toliko velika da ima 3 sloja protivazduhoplovne odbrane. Rakete sa ramena, PVO sisteme srednjeg dometa i PVO sisteme dugog dometa. Srbija je recimo jedna od retkih zemalja koja sada ima sličan troslojno slojevit sistem PVO, takođe i protivazduhoplovnu artiljerijsku odbranu. U kontekstu koliko smo mali, to poređenje je mnogo interesantnije nego koliko smo rangirani.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track