"NEDOSTATAK VOZAČA, PA ZAPOŠLJAVAMO STARA LICA!" Aleksić povodom saobraćajne nesreće: Vozač je reagovao najbolje što je mogao
Foto: Kurir Televizija, printscreen/instagram/192_rs

kurir tv

"NEDOSTATAK VOZAČA, PA ZAPOŠLJAVAMO STARA LICA!" Aleksić povodom saobraćajne nesreće: Vozač je reagovao najbolje što je mogao

Društvo -

Svakodnevno smo izloženi različitim vestima koje nam prenose informacije o aktuelnim događajima.

Međutim, kada se radi o nezgodama, pogotovo onim saobraćajnim, one često izazivaju zabrinutost i strepnju kod ljudi.

Prekjuče oko 14.30 časova, dogodila se teška saobraćajna nezgoda u blizini Niša, kada je autobus pun dece probio zaštitnu ogradu nakon skretanja za Kragujevac ka Nišu.

autobus
foto: printscreen/instagram/192_rs

Ova vest je izazvala veliku pažnju javnosti, a nadležne institucije trenutno rade na otkrivanju detalja o incidentu.

Svi se nadamo da će posledice ove nezgode biti minimalne, ali ovo je još jedan podsetnik na važnost poštovanja saobraćajnih pravila i opreznosti u vožnji.

Ovim povodom, gost "Pulsa Srbije" je Generalni direktor "Srbijatransporta" Goran Aleksić.

Skrenuo je pažnju da će u narednom periodu saobraćaj biti bezbedniji, ali i da je najbitnije da niko nije povređen:

00:45

Generalni direktor Srbijatransporta se oglasio povodom saobraćajne nesreće autobusa punom dece

- Iskreno se nadam da će naš saobraćaj u narednom periodu biti sve bezbedniji i da će se kvalitet usluga podizati. Kada su ovakve nemile situacije, moglo bi se reći da je vozač reagovao najbolje što je mogao, odnosno da niko nije povređen. To je najvažnije u ovom trenutku. Za sve ostalo su zaduženi nadležni organi, odnosno zdravstveno stanje vozača, kako je postupao poslodavac, i tako dalje - započeo je Aleksić, pa nastavio sa informacijama koje on ima:

- Imam informacije da je sve bili u redu i ovo je zaista jedna vanredna situacija. Ono što jeste problem u Srbiji je nedostatak profesionalnih vozača, a postoji potreba da se određen posao obavi, pa se onda angažuju i stariji vozači. Ali svi oni moraju imati validni lekarski pregled i sve kvalifikacije da može upravljati vozilom u javnom prevozu, a samo je lekar taj koji određuje njegova ograničenja.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track