TUŽILAŠTVO O PRIJAVI UZIMANJA DETETA: Otac prijavio u Švajcarskoj da je majka ilegalno odvela dete u Srbiju, evo šta sledi!
Foto: Nenad Kostić, Privatna Arhiva

Prvo osnovno javno tuzilaštvo u Beogradu

TUŽILAŠTVO O PRIJAVI UZIMANJA DETETA: Otac prijavio u Švajcarskoj da je majka ilegalno odvela dete u Srbiju, evo šta sledi!

Društvo -

Povodom prijave majke J. A. da joj je suprug M. L. oduzeo zajedničko dete i sa njim napustio teritoriju RS, Prvo osnovno javno tuzilaštvo u Beogradu je saopštilo da je stavilo MUP-u, PU za grad Beograd zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja radi pribavljanja svih relevantnih podataka i dokumentacije u cilju utvrđivanja svih okolnosti vezano za ovaj događaj!

- Napominjemo da Prvo OJT već postupa po zahtevu za vraćanje maloletnog deteta na osnovu Haške konvencije o građanskopravnim aspektima međunarodne otmice dece, koji zahtev je centralni organ Švajcarske konfederacije, preko našeg Ministarstva pravde dostavio MUP-u i tužilastvu, a u cilju provera navoda oca M. L. da je protivno odluci švajcarskog suda majka J. L. sa maloletnim detetom napustila teritoriju Švajcarske.

U tom predmetu, koji predstavlja kontraprijavu, vrše se provere, preciznije zatražen je izveštaj Centra za socijalni rad, kao i spisi suda u postupku koji se vodi između navedenil lica u vezi poveravanja maloletnog deteta,a uzeta je i izjava u policiji na okolnosti navoda,od J.L..

O svim odlukama tužilaštva nakon provera, javnost ce biti blagovremeno obavestena.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja