SUD U ARANĐELOVCU ODBIO ZAHTEV INSPEKTORA DA UĐU U NELEGALAN DOM: "Zečevići psuju i prete, žalimo se Višem sudu u Kragujevcu!"
Foto: Kurir, ATA images

Ministarstvo ZA SOCIJALNI RAD O odluCI suda

SUD U ARANĐELOVCU ODBIO ZAHTEV INSPEKTORA DA UĐU U NELEGALAN DOM: "Zečevići psuju i prete, žalimo se Višem sudu u Kragujevcu!"

Društvo -

Osnovni sud u Aranđelovcu odbio je zahtev inspektora socijalne zaštite da im dozvoli vršenje uviđaja u stambenom prostoru u vlasništvu poslanika Zavetnika dr Zorana Zečevića na adresi Knjaza Miloša 30 u Aranđelovcu, gde se nalazi poliklinika "Sveti Stefan", ali i gde se, prema osnovanim sumnjama inspektora, nelegalno pružaju usluge domskog smeštaja, saznaje Kurir.

Zoran Zečević, Poliklinika Sveti Stefan
foto: Kurir

Iz aranđelovačkog suda poručili su za Kurir da su 7. aprila doneli "rešenje kojim je odlučeno o predlogu predlagača (MINRZS), a nakon razmatranja dodatnih objašnjenja dostavljenih od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja".

Iz MINRZS za naš list poručuju da njihovi inspektori pokušavaju na sve zakonom propisane i pravne načine da izvrši nadzor na adresi Knjaza Miloša 30 "jer se smatra da se pružaju nelegalne usluge domskog smeštaja".

- Posle više pokušaja kada inspektorima socijalne zaštite nije dozvoljen ulaz, uz psovke i pretnje, Ministarstvo se obratilo Osnovnom sudu u Aranđelovcu. Ministarstvo će podneti žalbu Višem sudu u Kragujevcu na odluku ovog suda - kažu u ministarstvu.

Kurir je nedeljama izveštavao o ilegalnom domu za stare koji posluje u okviru poliklinike "Sveti Stefan", a sve je počelo kad je V. P. u ispovesti za Kurir optužila zaposlene u pomenutom domu da su zapustili njenu majku, koja je tamo boravila krajem godine, te i da je ubrzo nakon toga preminula. Iako su iz same poliklinike u više navrata isticali da ne pružaju domski smeštaj starijim licima, što je tvrdio i sam dr Zoran Zečević, inspekcije su u objektu zatekle stare ljude.

Kurir.rs

Bonus video:

01:23

Zoran Zečević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track