GRAĐANI OPREZ, NOVA PREVARA TRESE SRBIJU! Maja objavila da je IZGUBILA novčanik: Tu nije bio kraj mukama, stigle joj OPASNE PORUKE
Ilustracija, Foto: Artem Oleshko / Alamy / Alamy / Profimedia, Shutterstock, Ilustracija

građani, oprez

GRAĐANI OPREZ, NOVA PREVARA TRESE SRBIJU! Maja objavila da je IZGUBILA novčanik: Tu nije bio kraj mukama, stigle joj OPASNE PORUKE

Društvo -

Beograđanka Maja K. mislila je da je gubitak novčanika najveća briga koja će je ovih dana zadesiti. A onda je usledio još veći šok.

Naime, ona je novčanik izgubila negde u rejonu Cvetkove pijace, žureći da završi sve dnevne obaveze koje ima oko kuće i dece.

Kada je, po dolasku kući, shvatila da ga nema, a u njemu su joj i sva moguća dokumenta, rešila je da se oglasi na Instagram stranici koja se inače bavi takvim stvarima. Zamolila je ljude da joj jave ako kojim slučajem negde ugledaju dokumenta s njenim podacima.

I prva poruka ubrzo je stigla sa profila uhvati_me_ako_mozes.

- Jesi našla novčanik?

Maja je odgovorila negativno, a tek onda usledilo je iznenađenje.

- Znam, samo te pitam. Ima ko jeste - glasio je nastavak.

Potom su joj naveli da u novčaniku više nema para, ali da ima dokumenata, kao i da će ih dobiti kada "uplati čast momku".

Maja je objasnila da će lično doneti novac:

OK, kad preuzmem novčanik, uplatiću...

Ali su sa ovog profila insistirali da im uplati isključivo preko post neta, a da će joj novčanik zauzvrat ostaviti u kafiću na Zvezdari.

- Već smo par puta našli, pa ljudi ništa ne daju - napomenuli su, što je Maja shvatila kao još jednu potvrdu da je posredi prevara.

Odbila ih je, jer nisu pristali da ponude ijedan dokaz da su to stvarno njena dokumenta, a oni su i nakon toga nastavili da je zovu i ubeđuju da im uplati novac, a da će joj oni dostaviti novčanik sa dokumentima.

Maja je najavila da će ceo slučaj prijaviti policiji, a njihovu celu prepisku i pokušaj prevare možete pročitati u galeriji u okviru teksta.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track