"IMA HIRURGA KOJI NE RADE SVOJ POSAO JER SU PIJANCI!" Pilipović o izjavi državnog sekretara: Kamo sreće da ispijaju samo kafe!
Foto: Kurir televizija, Shutterstock, Ilustracija

ZDRAVSTVO

"IMA HIRURGA KOJI NE RADE SVOJ POSAO JER SU PIJANCI!" Pilipović o izjavi državnog sekretara: Kamo sreće da ispijaju samo kafe!

Društvo -

Državni sekretar ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek rekao je da je u planu da se hirurzima uvedu nova pravila prilikom primanja plate, gde će jedan deo biti fiksni, a drugi varijabilni, koji će zavisiti od učinka.

Đerlek je dodao i da je jedno ako lekari žele da rade po propisima, a drugo ako žele da ispijaju tri, četiri kafe dnevno, pa onda i neće moći da ispune normu koja im je zadata. O radu lekara, njihovoj odgovornosti i posvećenosti pacijentima, ali i o najavi državnog sekretara o novim pravilima i normama rada, govorio je Savo Pilipović iz Udruženja pacijenata Srbije.

puls
foto: Kurir televizija

- Vrlo je delikatna tema i moram da kažem da se naš zdravstveni sistem održava u ovakvom stanju u velikoj meri zbog entuzijazma lekara i zdravstvenih radnika. Medicinskim sestrama je recimo plata bedna, mnogo manja od lekara - rekao je Pilipović i dodao:

Što se tiče inicijative doktora Đerleka mi načelno podržavamo tu inicijativu, ali to nije baš najsrećnije formulisano i ne znam koliko će baš biti u saglasnosti sa našim zakonima.To jeste hvale vredna inicijativa.

01:58

IMA HIRURGA KOJI NE RADE SVOJ POSAO JER SU PIJANCI! Pilipović o izjavi ministra zdravlja: Kamo sreće da ispijaju samo kafe!

Smatra da je izjava ministra zdravlja o ispijanju kafa na poslu u određenoj meri metaforična, jer kako kaže, mnogi lekari konzumiraju i druge, mnogo škodljivije napitke:

- Veoma dobro znamo po hirurškim odeljenjima koji lekari rade, a koji ne rade. Ima ih koji nažalost ne rade ili rade jako malo. Veoma retko ulaze u operacionu salu. Ili su greškom hirurzi pa se plaše, ili ne žele ili ne vole ili ih mrzi, ili su pijanci! Da ispijaju kafe gde bi nam bio kraj, to je ministar morao tako da kaže. Ispijaju oni mnogo šta drugo, mnogo gore tekućine od kafe.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track