U JEDNOM GRADU TUČE KIŠA, U DRUGOM 25 STEPENI! Pravi vremenski rolerkoster u Srbiji: Evo gde se očekuju PLJUSKOVI sa grmljavinom
Foto: Ana Paunković

U Srbiji danas i vrlo vetrovito

U JEDNOM GRADU TUČE KIŠA, U DRUGOM 25 STEPENI! Pravi vremenski rolerkoster u Srbiji: Evo gde se očekuju PLJUSKOVI sa grmljavinom

Društvo -

Ovog poslepodneva širom Srbije je pretežno sunčano ili umereno oblačno i relativno toplo, ali i vrlo vetrovito, dok na zapadu Srbije pada kiša, naročito u Podrinju.

Dakle, dok je u većini gradova i predela Srbije pretežno sunčano ili ima umerene oblačnosti i Loznici je oblačno sa kišom i pljuskovima, a kiše i pljuskova u ovom delu Srbije i u Podrinju biće i u narednim satima.

S obzirom na to da je nad nama izraženo veoma snažno visinsko jugoistočno strujanje vazduha, oblačnost sa padavinama sa područja zapadne Srbije premešta se preko Podrinja dalje na zapad i severozapad prema Bosni i Hrvatskoj, tako da ovaj oblačni sistem sa padavinama neće zahvatiti ostatak Srbije.

kiša, nevreme, oblačno, hladno vreme, kišovito, kišovito vreme, oblačno vreme, zima, oblaci
foto: Petar Aleksić

Ipak, kasnije posle podne i uveče kiša i pljuskovi sa grmljavinom očekuju se na severu i na zapadu Vojvodine i to naročito u Bačkoj i u Sremu, ali i u Mačvi, Podrinju, u Kolubrskom okrugu, na zapadu, jugozapadu i jugu Srbije.

U ostalim predelima Srbije ostaće suvo i uglavnom pretežno sunčano ili umereno oblačno.

U Srbiji je danas i vrlo vetrovito i to jer se naše područje nalazi između ciklona sa Jonskog mora i anticklona sa istoka Evrope. Usled velike razlike u pritisku je vrlo vetrovito, pa u većem delu Srbije duva umeren do jak istočni i jugoistočni vetar.

Košava u Beogradu, u Pomoravlju, Podunavlju, u Vojvodini i u Braničevskom okrugu povremeno ima olujne udare i do 70 km/h, a na jugu Banata se očekuju olujni udari jugoistočnog vetra i do 100 km/h, pa je neophodan povećan oprez, kako na otvorenom, tako i u saobraćaju.

kiša, nevreme, oblačno, hladno vreme, kišovito, kišovito vreme, oblačno vreme, zima, oblaci
foto: Petar Aleksić

Košava je danas toplog karaktera i ima i fenski efekat.

Srbija je danas i u toplom sektoru ciklona, a temperature ovog poslepodneva kreću se od 20 do 24°C, dok je najtoplije u Ćupriji sa 25°C. Beograd uz jaku košavu meri 24°C.

Od gradova najsvežije je u Loznici sa 19°C. Zlatibor i Sjenica mere 13°C, a Kopaonik 7°C.

Od sutra nešto svežije, a do petka se očekuje i česta pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom.

Košava će oslabiti u sredu pred kraj dana.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track