"STASALA JE GENERACIJA ČIJI SU UZORI RIJALITI ZVEZDE, STARLETE I KRIMINALCI" Radulović: Ovo je rezultat vaspitanja i OPOMENA
Mladen Radulović i Dragi Lukić, Foto: Kurir Televizija, Nenad Kostić

tuga

"STASALA JE GENERACIJA ČIJI SU UZORI RIJALITI ZVEZDE, STARLETE I KRIMINALCI" Radulović: Ovo je rezultat vaspitanja i OPOMENA

Društvo -

Vlada Srbije donela je odluku da 5, 6. i 7. maj budu dani žalosti u Srbiji.

Đaci škole u kojoj se dogodio ovaj zločin naredna tri dana neće iću u školu, a tim Ministarstva prosvete, zajedno sa Ministarstvom zdravlja napraviti plan podrške ovoj školi.

O tragediji koja se dogodila juče u ranim jutarnjim satima razgovarali su gosti jutarnjeg programa Redakcije, Mladen Radulović urendik portala Kurir.rs i Dragi Lukić, član Veća za obrazovanje Opštine Vračar.

Razgovor je započeo Radulović kroz poslednjie informacije kada je reč o tragediji u OŠ "Vladislav Ribnikar".

Mladen Radulović, Dragi Lukić
foto: Kurir tv

- Deca koja su ranjena su u stabilnom stanju, osim jedne devojčice za čiji se život još bore. Ona je i dalje životno ugrožena i naredni sati su ključni za njeno zdravstveno stanje. Srbija je na nogama i prati njeno stanje. Saznalo se da se nikad u istoriji nije desilo da dečak tog uzrasta ubije ovoliko ljudi. To je za opomenu. Vesti koje smo učestalo gledali u medijima, uglavnom su stizale iz Amerike, a sada se desilo kod nas, na mestu gde prolaze mnogi ljudi svakog dana. Nažalost, ovo nije izolovan slučaj neće biti ni poslednji - kazao je Radulović.

Lukić je prokomentarisao obezbeđenje u školama.

Mladen Radulović, Dragi Lukić
foto: Kurir tv

- Tamo smo mnogo uložili, obnavljan je video nadzor. Škola treba da bude jedan kvadrat, da se ne pravi u obliku lavirinta. Pravi se procena koliko škola ima ulaza, a ta škola ima dva ulaza i bezbedna je. Čuvar Dragan je godinama radio tamo. Sva deca su ga poznavala, čak je i ovaj dečak bio u dobrim odnosima sa njim. Stvarno, sve škole u Beogradu su pokrivene obezbeđenjem i kamerama, ali nije ni to, smisliće deca nešto drugo. Moramo prepoznati svaku ličnost. Mora svako dete da se posmatra, ne znate u kom grmu... - rekao je Lukić.

01:55

STASALA JE GENERACIJA ČIJI SU UZORI RIJALITI ZVEZDE, STARLETE I KRIMINALCI Radulović: Ovo je rezultat takvog vaspitanja

Imamo događaj svetskih razmera, kako kaže Radulović.

- Svi svetski mediji su preneli vest. Nešto zastrašujuće. Ovo nije izolovan, niti poslednji slučaj. Stasala je generacija čiji su idoli i uzori starlete i rijaliti zvezde, osuđivani kriminalci i to je produkt vaspitanja dece, koja danas imaju 15 godina i tako su odrasla, a sada vidimo da je opasno. Ušli smo u vrzino kolo. Moramo prenositi dešavanja. Kada dete može na internetu da pronađe bilo šta u njemu je sve samo fitilj koji će pući. Nadležni da hitno reaguju i da naprave procenu za tri dana, da se obezbede čuvari, policija da bude konstantno pored škola. Srbija je uznemirena, đaci uplašeni, moramo da štitimo đake kao da smo u ratnom stanju - smatra Radulović.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track