NOVI SKANDAL U ŠKOLI U TRSTENIKU GDE SU MALTRETIRALI PROFESORKU: Bivši direktor ošamario đaka na času! EVO KAKO SE BRANI
Bivši direktor Milan Glidžić lupio šamar učeniku, Foto: Kurir TV, Printscreen/YouTube

UŽAS

NOVI SKANDAL U ŠKOLI U TRSTENIKU GDE SU MALTRETIRALI PROFESORKU: Bivši direktor ošamario đaka na času! EVO KAKO SE BRANI

Društvo -

Profesor računarstva i informatike Tehničke škole u Trsteniku Milan Glidžić, koji je nedavno podneo ostavku na mesto direktora ove ustanove u kojoj su trojica đaka maltretirala profesorku engleskog jezika, o čemu je Kurir pisao u više navrata, ošamario je u petak na času učenika prve godine!

- Incident se desio tokom časa 28. aprila, a otac dečaka je prekjuče, nakon praznika, došao da prijavi nasilje nad njegovim detetom - otkriva izvor Kurira.

Napadnuta profesorka
Napadnuta profesorkafoto: Privatna arhiva

Dodaje da je o svemu obaveštena školska uprava i da je Glidžić suspendovan.

- Deca iz tog razreda su juče dolazila s roditeljima u školu da daju izjave o tome šta se desilo. Takva je procedura da se utvrdi istina. Ispituju se okolnosti, nakon čega bi trebalo da budu preduzete određene mere. Deca su u sredu iz revolta ispred prozora zbornice uzvikivala njegovo prezime. Kad su stariji učenici čuli šta se desilo, govorili su: "Mi smo dobro prošli, nama je udarao samo čvrge".

Podsetimo, u Tehničkoj školi u Trsteniku sredinom novembra prošle godine trojica učenika su na času maltretirala profesorku engleskog, izmakli joj stolicu i sve to snimili, a snimak poniženja plasirali i na društvene mreže. Jedan od nasilnika se ispisao iz škole tokom trajanja vaspitno-disciplinskog postupka, a nastavničko veće prvobitno je donelo odluku da druga dva đaka budu izbačena iz škole. Međutim, ova odluka je poništena jer je utvrđeno da je tadašnji direktor Milan Glidžić napravio propuste u proceduri. Nakon toga sproveden je pojačan vaspitni rad sa učenicima, a kažnjeni su smanjenom ocenom iz vladanja.

Ministarstvo prosvete

Pokrenut disciplinski postupak Iz Ministarstva prosvete navode za Kurir da je škola obavestila nadležnu školsku upravu o incidentu koji se dogodio 27. aprila, a koji je razrednom starešini i pedagogu škole prijavio učenik prvog razreda:

- Škola je odmah preduzela sve mere predviđene propisima, obavešteni su roditelji, održan je sastanak Tima za zaštitu od nasilja, a u cilju utvrđivanja odgovornosti biće pokrenut disciplinski postupak protiv zaposlenog.

Pozvali smo profesora Glidžića da ga pitamo za incident.

- Ne, bre, ne, prijatno! - poručio je i spustio slušalicu.

Više se nije javljao.

Direktor Jovković

Ne mogu da dajem izjave

V. d. direktora škole Velibor Jovković rekao je da se obratimo Ministarstvu prosvete.

- Ne mogu da dam nikakve informacije o tome, nisam ovlašćen - kazao je i uputio nas na Ministarstvo prosvete.

Kurir.rs/ M. Branković

Bonus video:

04:34

PROFESORKA IZ TRSTENIKA UKLJUČILA SE UŽIVO U PROGRAM: Plakala sam danima, ja tu decu poštujem! MNOGE KOLEGE ĆUTE, A ISTO SU PROŠLE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track