"POVOD JE TUŽAN, ALI POLICIJA JE DOKAZALA KOLIKO JE OSPOSOBLJENA" Otović Pjanović (MUP): Pojačano prisustvo u školama DO DALJEG
Foto: Kurir TV, Nenad Kostić

KURIR TV

"POVOD JE TUŽAN, ALI POLICIJA JE DOKAZALA KOLIKO JE OSPOSOBLJENA" Otović Pjanović (MUP): Pojačano prisustvo u školama DO DALJEG

Društvo -

U svim školama u Srbiji, od danas od od osam časova, prisutni su policijski službenici sve do kraja nastave.

Angažovanjem dodatnih 1.200 policajaca, kako je najavljeno, obezbediće se da svaka škola ima policijskog službenika koji će brinuti o bezbednosti učenika i zaposlenih.

Takodje, Ministarstvo unutrašnjih poslova pozvalo je građane Srbije da od danas predaju svoje nelegalno oružje nadležnoj policijskoj stanici od 7 do 19 časova i da za to apsolutno neće snositi niti krivično-pravno, ni prekršajno-pravnu odgovornost. Kurir se pridružuje ovom apelu.

Bojana Otović Pjanović iz Službe za suzbijanje kriminala MUP-a, gostovala je ovim povodom u emisiji Puls Srbije gde se dotakla ozbiljnih kapaciteta MUP-a koje smo imali prilike da vidimo u akciji.

- Videli ste da se od nedavno zaista mnogo ulaže u policiju. Tužno je što smo u ovakvim okolnostima dokazali da MUP ima zaista ozbiljne kapacitete. Od ovog događaja koji se desio u Mladenovcu do angažovanja svih sredstava da se on liši slobode. Nažalost, u ovakvom događaju smo pokazali koliko smo zaista osposobljeni. Što je meni posebno drago je da će od septembra biti stavljena u funkciju Srednja škola unutrašnjih poslova - rekla je Pjanović i dodala:

01:07

POVEĆANJE POLICIJSKIH SLUŽBENIKA JE CILJ MUP-a! Pjanović otkrila koliko će mera trajati, ali šta OČEKIVATI OD SEPTEMBRA

- Povećanje policjskih službenika je jedan od ciljeva MUP-a jer je jedan od strateških ciljeva MUP-a očuvanje reda i mira građana i njihove imovine. Koliko će ova mera trajati i koliko će policijskih službenika na ovakvim mestima biti, to sve zavisi u skladu sa procenom aktuelne situacije - zaključila je Pjanović.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track