KAKO IZGLEDA POSTUPAK VRAĆANJA ORUŽJA U POLICIJU? Jasmina Puhača (MUP): Ako niste u stanju da lično dođete, ovo je alternativa
Foto: Kurir TV, Shutterstock, Ilustracija

predaja nelegalnog oružja

KAKO IZGLEDA POSTUPAK VRAĆANJA ORUŽJA U POLICIJU? Jasmina Puhača (MUP): Ako niste u stanju da lično dođete, ovo je alternativa

Društvo -

Nakon poziva Ministarstva unutrašnjih poslova za predaju nelegalnog oružja, municije i eksplozivnih naprava, za dva dana predato je 3.000 komada oružja, 125.000 komada municije i 150 minsko-eksplozivnih uređaja.

MUP ističe da je u prva dva dana kampanje, koja traje od 8. maja do 8. juna, predato više oružja nego u tri poslednje kampanje zajedno. Građani svakoga dana od 7 do 19 časova mogu da predaju neregistrovano oružje, bilo da je reč o oružju koje po zakonu ne može da bude u posedu građana (automatske puške i minsko-eksplozivna sredstva), kao i kratko i dugačko poluatomatsko vatreno oružje.

puls
foto: kurir televizija

O akciji razoružavanja i o značaju sličnih kampanja govorila je u emisiji Puls Srbije zamenica načelnika Odeljenja u službi za suzbijanje kriminala Jasmina Puhača.

- Na dobrom smo putu i ova kampanja MUP-a za predaju oružja se sprovodi uspešno. Negde će verovatno ostati i neki deo oružja koje građani iz nekog razloga ne žele da predaju, ali očekivanja su svakao u tom smeru da sve nelegalno oružje bude predato - rekla je Puhača i dodala:

- Građani koji poseduju neregistrovano oružje i koji ga predaju policiji u toku ovih mesec dana, neće imati nikakve posledice za oružje koje poseduju. Građani mogu ostati potpuno anonimni prilikom predaje oružja, a ukoliko nisu u stanju da lično dođu u stanicu mogu pozvati najbližu stanicu policije i nadležno lice neće doći na adrseu i preuzeti poružje. Pozivaoci, takođe, mogu da ostanu anonimni.

01:57

GRAĐANI NE MORAJU U POLICIJSKU STANICU DA BI PREDALI ORUŽJE Radnica MUPa o alternativnom načinu razoružavanja

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track