PREŽIVELA PAKAO! Nevenu (20) izrešetao monstrum iz Mladenovca, posle serije operacija amputirana joj podlaktica SRBIJO POMOZI
Foto: Petar Aleksić, Drustvene Mreže, Privatna Arhiva

Za veštačku ruku potrebno je 50.000 evra

PREŽIVELA PAKAO! Nevenu (20) izrešetao monstrum iz Mladenovca, posle serije operacija amputirana joj podlaktica SRBIJO POMOZI

Društvo -

Nevena V. (20) iz Dubone kod Mladenovca teško je povređena u masakru koji je počinio U. B. u četvrtak uveče, kad je, pucajući iz „kalašnjikova“, ubio osmoro mladih. Njoj je posle rafalne paljbe amputirana leva podlaktica, a već je imala niz operacija i ugrađena joj je šipka u nogu!

Krvavi pir

Nakon horora koji je u prošlu sredu priredio dečak (13) u školi na Vračaru, gde je pobio osmoro svojih vršnjaka i radnika obezbeđenja Dragana Vlahovića, samo dan kasnije dogodio se još jedan nezapamćeni masakr u selima Dubona kod Mladenovca i Malo Orašje kod Smedereva. Pomahnitali U. B. je kobnog dana prskao voće, zatim išao po pečenje jer mu je sutradan bila slava Ðurđevdan, a onda je uzeo kalašnjikov i krenuo u krvavi pohod. Podsetimo, prvo je otišao do centra Malog Orašja, a pošto tamo nikog nije zatekao, zaustavio se kod spomenika kraj kog su tinejdžeri roštiljali i pravili đurđevdanski uranak. Izašao iz kola i počeo da rešeta, usmrtivši njih petoro - M. M. (18), N. S. (19), L. M. (20), A. M. (17) i N. M. (15), dok je njih nekoliko ranio. Potom je otišao kod škole u Duboni, gde je nasumično pucao. Nakon rafalne paljbe preminuli su mladi policajac u PU Mladenovac M. P., njegova rođena sestra K. P. (19) i njihov prijatelj D. T. (22).

Srušen joj je život

Nevenina baka kaže za Kurir da ne mogu da se povrate od šoka šta su sve doživeli u trenutku.

- Hrabro naše dete... Dobro se drži ako uzmemo u obzir šta je sve preživela - kaže Nevenina baka kroz plač i dodaje:

- Imala je operaciju noge, sad čekamo da vidimo i za tu bioničku ruku. Šta da vam kažem, to je moja unuka i ja bih rado svu njenu bol na sebe prebacila da mogu! Bitno nam je da je njeno stanje sada stabilno i da je dobro.

Kako nam je dalje objasnila baka teško povređene devojke, ona se bori pored svih poteškoća koje su je zadesile i srušile ceo život.

- Neko bi uz svu ovu muku odavno klonuo, ali ne i ona. Poslednjih dana smo pod velikim stresom i samo se molim da joj što pre bude bolje. Ona ima samo 20 godina, ne želim ni da mislim o posledicama koje će imati kad sve ovo prođe - rekla je drhtavim glasom.

Da je Nevena V. u dosta teškom stanju i da joj je potrebna novčana pomoć kako bi dobila veštačku ruku, rekao nam je za Kurir njen bliski prijatelj.

Istraga masakra

Nađen „kalašnjikov“

lPripadnici MUP Srbije sinoć su u selu Šepšin našli „kalašnjikov“, za koji se sumnja da je iz njega pucao U. B. kada je počinio masakr u selima Dubona i Malo Orašje.

Nezvanično saznajemo da je istragom utvrđeno da je u pušci bilo 11 metaka, a da je jedan bio zaglavljen u cevi, zbog čega je ovo oružje ubica i odbacio u toku svog krvavog pira.

Bionička ruka

- Kao posledica teškog ranjavanja Neveni je amputirana leva podlaktica. Ipak postoji rešenje i za njen bolji život - veštačka, bionička ruka, koja bi joj život učinila manje teškim i olakšala mnogobrojne probleme, ali je veoma skupa i nedostižna za Nevenu i njenu porodicu jer košta oko 50.000 evra, u zavisnosti od težine povrede, a država dotira maksimalno 11.000 evra - rekao je prijatelj za Kurir.

Takođe, ovaj apel se munjevito širi društvenim mrežama, gde se mole svi koji su u mogućnosti da uplate koliko mogu kako bi Neveni olakšali život.

Prijatelji

Vedra je i nije klonula duhom

Kako su za Kurir rekli Nevenini prijatelji, ona je, iako u bolničkoj postelji, vedra i ne želi da kloni duhom.

- Toliko je hrabra i iznad situacije da su svi ponosni na nju. Mora konstantno da leži jer od metka u butini nakon operacije ima šipku, a šipku ima i u jednom delu stomaka. Izrešetao ju je ludak celu, ali je, eto, čudom preživela i mi smo srećni zbog toga, iako smo veoma tužni zbog ostalih drugara - kaže prijatelj i dodaje:

- Nije je, izgleda, stigla surova realnost, ali to je dobro kako bi prebrodila sve što ju je zadesilo, pa ćemo posle da lečimo rane.

Nevenina majka

Raznetu šaku krila od mene

Ivana V., čija je ćerka Nevena teško povređena u masakru kod Mladenovca, rekla je da je ona krila od nje da je izgubila ruku.

- Kako su kobne noći kola Hitne pomoći bila puna, moja teško povređena ćerka prevezena je u bolnicu privatnim kolima. Od mene je sakrila da je izgubila ruku, ranu je skrivala ispod jakne, rekla je da je pogođena u noge, a ja sam mislila da joj je povređen stomak. Plašila se da neću moći to da podnesem. Moja hrabra ćerka - rekla je za Srpski telegraf njena majka.

naslovna 13.05.2023.
foto: Kurir

Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track