VAŽNO! PROVERA USLOVA ZA ČUVANJE ORUŽJA, KAZNE ĆE BITI RIGOROZNE: Kada vlasnik dobije dozvolu, on mora da ispuni JOŠ JEDNU STAVKU
Foto: MUP, Shutterstock, Ilustracija

smanjivanje unosa nelegalnog oružja

VAŽNO! PROVERA USLOVA ZA ČUVANJE ORUŽJA, KAZNE ĆE BITI RIGOROZNE: Kada vlasnik dobije dozvolu, on mora da ispuni JOŠ JEDNU STAVKU

Društvo -

Policija će proveravati da li vlasnik ima uslove za čuvanje oružja, a kazne će biti rigorozne, izjavila je danas Bojana Otović Pjanović iz Službe Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) za suzbijanje kriminala.

Ona je objasnila da prilikom dobijanja dozvole za oružje, vlasnik mora da ispuni i prostorno-tehničke uslove za čuvanje oružja - da ima sef pod ključem ili na šifru.

"Mi ćemo po adresi proveravati da li postoje uslovi za čuvanje i ako oni nisu ispunjeni oružje će biti oduzimano i kazne će biti rigorozne", rekla je Bojana Otović Pjanović za RTS.

Prema njenim rečuma, MUP će uložiti dodatne napore da se smanji unos nelegalnog oružja u Srbiju.

Kada je reč o boravku dece u streljanama, rekla je da smo imali odlične zakonske procedure, a sada kada se rade dopune zakone, sagledavaju se i predlozi civilnog sektora.

Bojana Otović Pjanović je kazala da će biti kontrole apsolutno svih streljana i da će se napraviti propisi, zabrana ulaska maloletnim licima u streljane, kao i obučavanje maloletnika da rukuju oružjem.

Istakla je da će biti posebno krivično delo za osobu koje omogućava maloletniku da dođe u posed oružja ili ga obučava, a da će bilo ko moći da prijavi policiji ukoliko vidi dete od 10 godina u streljani.

Kurir.rs/FoNet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track