Triglav osiguranje: Poljoprivreda kao strateško opredeljenje
Foto: Promo

Triglav osiguranje: Poljoprivreda kao strateško opredeljenje

Društvo -

„Triglav osiguranje”, kao deo „Triglav Grupe”, vodeće osiguravajuće i finansijske grupe u Adria regionu, trudi se da prati zahteve i donese nova iskustva iz inostranstva na naše tržište, te da novim proizvodima našim poljoprivrednicima pruži kvalitetno i dobro pokriće.

Kompanija „Triglav” strateški je opredeljena za razvoj u oblasti osiguranja u poljoprivredi. Na tom polju su se u poslednjih nekoliko godina dokazali naši proizvodi „Triglav Max Paket” i „Pad proizvodnje mleka”, uz već postojeće proizvode koji su godinama u ponudi, a osiguranje ratarskih useva dopunjeno je i proizvodom za osiguranje jarih useva od zemljišne suše, odnosno odstupanja vlage u zemljištu u posmatranom periodu u odnosu na višegodišnji prosek mereno preciznim satelitskim snimcima, a u cilju što bolje zaštite klijenata koji imaju proizvodnju pod otvorenim nebom.

Zaštitu od svih ključnih rizika koji prate stočarsku proizvodnju obezbeđuje „Triglav Max Paket”. Njime su obuhvaćene sve ključne bolesti i metabolički poremećaji koji se ne nalaze u standardnim i opštim uslovima za osiguranje životinja, kao i komplikacije koje se javljaju prilikom porođaja. Uz ovu vrstu osiguranja stočari mogu biti bezbrižni i ukoliko dođe do digestivnih poremećaja raznih etiologija, oboljenja kardiovaskularnog sistema i raznih vrsta nesrećnih slučajeva kod životinja.

„Triglav osiguranje” u svojoj ponudi osiguranja useva i plodova pruža i mogućnost kolektivnog osiguranja poljoprivrednika, gde princip udruživanja malih proizvođača omogućava kolektivne polise koje su uvek povoljnije od pojedinačnih (u proseku niže su za 10% do 15%, a cena zavisi od broja osiguranih klijenata). Ovaj model poljoprivrednici su prepoznali kao izuzetno atraktivan i prisutan je skoro u svakom selu, a njegov uspeh leži u tome što je kooperantima omogućeno da na efikasan i veoma povoljan način zaštite svoja ulaganja u slučaju vremenskih nepogoda. Statistički gledano, i na našem tržištu, kao i u okruženju, štete na usevima i plodovima povećavaju se iz godine u godinu zbog sve značajnijeg uticaja globalnih klimatskih promena, a u našem klimatu manifestuju se kao posledica više različitih rizika, kao što su grad, požar, udar groma, oluja, suša i poplava.

Cena osiguranja kod useva i plodova određuje se na osnovu takozvanih zona rizičnosti određenog područja vezano za elementarnu nepogodu koja se osigurava i osetljivosti određene biljne kulture na oštećenja, a kod osiguranja životinja se određuje individualno na osnovu specifičnog zahteva svakog klijenta i – izloženosti njegovih životinja određenom riziku.

„Triglav osiguranje” nastavlja s razvojem proizvoda i usluga namenjenih svim učesnicima u agro lancu upravo osluškujući potrebe svojih klijenata, ali i svih učesnika na tržištu. Zahvaljujući dobroj i razgranatoj mreži, stručnjaci „Triglav osiguranja” su na raspolaganju da svakom klijentu pruže potpunu podršku sa svim jedinstvenim karakteristikama i potrebama.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track