PROTIV MENE SE VODI ORGANIZOVANA HAJKA IZ ŠKOLE: Nastavnik istorije Disić negira optužbe Strongmena da mu je ZLOSTAVLJAO sina
Živadin Disić o slučaju zlostavljanja, Foto: Kurir Televizija, Damir Dervišagić

kurir tv

PROTIV MENE SE VODI ORGANIZOVANA HAJKA IZ ŠKOLE: Nastavnik istorije Disić negira optužbe Strongmena da mu je ZLOSTAVLJAO sina

Društvo -

Posle optužbi Milana Jovanovića Strongmena, koji je za jutarnji program Redakcija izjavio da nastavnik istorije i građanskog vaspitanja, Živadin Disić mentalno zlostavlja njegovog sina,

Disić najavljuje tužbu, ali i štrajk u Nemanjinoj 11, u ponedeljak u podne.

Živadin Disić
foto: Kurir tv

Koji su razlozi štrajka i dalji koraci nastavnika Disića, prenele su dopisnice Kurira iz Niša, Milena Antić u razgovoru sa Živadinom Disićem, nastavnikom u OŠ Sveti Sava iz Niša.

- Privatna krivična tužba za uvredu časti je pre svega zbog snimka na Tviteru gde gospodin Jovanović koristi strašne epitete. Ne znam u kakvom je stanju bio, ali ono je, ne neprimereno, nego je nenormalno što je rekao za čoveka koga nikada nije video. Kao pravi roditelj on je trebao, ako je njegovo dete imalo problem sa mnom, da prvo dođe u školu da porazgovaramo - naveo je Disić,

Na tvrdnje Strongmena da je terao odeljenje da glasa protiv njegovog sina Vasilija Jovanovića, Disić tvrdi:

Ništa od toga što on navodi u raznim izjavama nije tačno. Vidi se da je on u stvari izmanipulisan od strane ovih koji vode hajku iz škole.

03:21

PROTIV MENE SE VODI ORGANIZOVANA HAJKA IZ ŠKOLE: Nastavnik istorije Disić negira optužbe Strongmena da mu je ZLOSTAVLJAO sina

Profesor Disić je trenutno pod suspenzijom.

Vodi se disciplinski postupak zbog prijave druge porodice Petković čiji sin nije u stanju, po savetu lekara, da pohađa nastavu, koji tvrdi da profesor nije želeo da organizuje onlajn nastavu.

- Meni je žao tog deteta, bolesno je, ali je mnogo dobar dečko. Ja sam ga video dva puta, dolazio je na usmenu proveru znanja. Ispitivao sam ga van učionice u velikoj svečanoj sali, sa maskom i sa distancom, po propisu, i on je dobio peticu - naglasio je Disić.

Na pitanje zbog čega su onda podneli prijavu protiv njega, Disić je odgovorio.

- Onlajn nastava je organizovana samo zbog njega što nije po zakonu, i što je malo diskriminatorski. Ni za jedno drugo dete nije organizovana onlajn nastava. Nije istina da ja njega nisam uključivao, a da sam uključivao drugu decu - kaže Disić i dopunjuje:

- Ne znam za druge nastavnike, ja odgovaram za sebe. Ja sam ga neko vreme uključivao. Kada sam video da se nekoliko puta u prepodnevnoj smeni ne uključuje, to znači da je njemu teško i da mu nije prijatno čak ni tu nastavu da pohađa. Ja nisam napisao da ću štrajkovati glađu, mada sam ranije štrajkovao glađu nekoliko puta - poručio je Disić.

Cilj mi je da se ovaj montirani disciplinski postupak, očigledna nameštaljka, prekine, i da se ljudi koji uništavaju ugled škole Sveti Sava privedu pravdi. Dokaze sam poslao svim relevantnim rdžavnim institucijama - naglasio je Disić.

Kurir.rs/ Milena Antić

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track